Mökin aarteita

Vietimme viikonlopun mökkielämää. Huomasin samalla että löytöjä tehdäkseen ei aina tarvitse mennä merta edemmäksi kalaan. Astiakaapista löytyivät nämä Tapio Wirkkalan Briljant-kuohuviinilasit.

image.jpeg

Lasit ovat 50-70 -lukujen tuotantoa. Samasta kaapista löytyi myös tämä alla näkyvä Arabian Sauna sarjan muki, jossa on varsin uhmakas sanoma. Muki on Svea Granlundin maalaama ja sarjan mukit on koristeltu saunaan liittyvillä vanhan kansan sanonnoilla.

image.jpeg

Lisäksi löysin meidän lapsena usein pelaaman pöytälätkän. Vastakkain Montreal ja Toronto. Tämä on todennäköisesti alunperin 50-luvulta, kuten mökkikin.

image.jpeg

​Keltainen peltiauto on varmaan samaa ikäluokkaa. Se on hiukan reissussa rähjääntynyt. Lapset leikkivät sillä edelleen.

image.jpeg

Kaikki lelut ovat olleet usean sukupolven käytössä ja ne ovat selvästi kestävämpiä kuin nykyisin valmistettavat lelut. Lisäksi mökillä on paljon itse tehtyjä puuleluja, joiden valmistamiseen on käytetty selvästi paljon aikaa ja vaivaa. Niillä on paljon tunnearvoa.

image.jpeg

Yksi aarre, jota en koskaan voi liikaa korostaa on tämä luonto. Tänne kaipaa aina takaisin. Onneksi nyt lomat on vasta edessä ja syksy tuntuu vielä kaukaiselta.

image.jpeg

Toivottelen mukavaa alkavaa viikkoa näiden Kupittaan saven Matin ja Maijan myötä! Etsivä löytää, vaikka tutuista kaapeista.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *