Muovista designia

Luvattoman pitkä aika on mennyt siitä kun olen viimeksi ehtinyt kirjoittaa tänne. Niin ne hyvät aikeet jäävät arjen alle. Mitäs pidätte alla näkyvästä tuolista?

Se on Dorigo Designin Lunatica-tuoli. Dorigo Design on Italialaisen Fiorenzo Dorigon design-huonekaluja myyvä yritys. Tuoli on valmistettu metalliputkesta ja siinä on muovinen selkä- ja istuinosa.

Muotoilu on mieleenpainuva, mutta ei paljastanut mitään tuolien iästä. Huomaatteko pienen ystäväni avustamassa valokuvien ottoa oikealla?

Pohdimme siis tuolien ikää. Veikkasin näitä 80-luvun tuotannoksi. Tulee hiukan mieleen Dynastia ja muut sen ajan tv-sarjat. Se veikkaus taisi kuitenkin mennä metsään.

Löysin netistä tietoa tuolista kroatiaksi, joka ei minulle avaa juuri mitään. Mutta onneksi kuten monta kertaa muutenkin tavaran pohja kertoo monta salaisuutta. Näyttäisi tuoli olevan 2000-luvun tuotoksia. Eli valmistettu ilmeisesti 2008.

Hullunkurisia tuoleja löytyi kolme huutokaupasta ja hinta oli hyvin maltillinen kilpahuutajien puuttuessa. Kiitos vaan henkilölle, joka arvasi että nämä ovat minulle mieleisiä.

Toinen muovinen löytö ovat nämä Karhumuovin valmistamat Marimekko/Decembre-henkarit. Armi Ratian perustama yritys toimi vuosina 1970-1983 ja sen pääsuunnittelija oli Ristomatti Ratia. Näistä en maksanut mitään. En ole kauheasti näitä aiemmin nähnyt. Joku oli hylännyt omansa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.