Muutama kiva kirppislöytö

Viime aikoina on löytynyt taas kaikenlaista kivaa. Valitsin tähän suosikkini esiteltäviksi. Tämä sininen ihanuus on Markku Salon Nuutajärven lasille suunnittelema Pandora. Pandoraa löytyy ainakin sinisenä, kirkkaana ja vihreänä. Ne olivat tuotannossa vuosina 1989-1992. Tämä oli ensimmäinen ehjä tällainen rasia, jonka olen nähnyt kirppiksellä, joten kuvittelisin että harvemmin näitä löytyy.

Kynttilänjalat ovat Aarikan. Olikohan tuo matalampi nimeltään Tulitukka? Näin muistelen. 

Kynttilänjalat on kuvausrekvisiittaa. Ne on löydetty jo aiemmin. Koboltinsininen ja kulta yhdessä näyttävät vaan niin hyvältä talven kylmässä valossa. Eikös kuninkaalisetkin luota usein tähän väriyhdistelmään?

Takaisin aiheeseen eli näihin löytöihin. Seuraavana löytönä Dora Jungin Tampellalle suunnittelemat Timber-lautasliinat (saattavat olla virallisesti kateliinatkin). Näitä oli kirppiksellä varmaan parikymmentä ja valkkasin sieltä ne tahrattomat mukaan. Niitä oli lopulta 9 kpl. 

Muistatteko vielä sen ihanan lampun, josta kirjoitin aiemmin. Tältä se näyttää päällä ollessaan. Tämä ei ole se kyseinen lamppu, vaan löysin myös toisen aivan samanlaisen. Nyt meillä on samanlaiset lamput makuu- ja olohuoneessa. Ihan ihme yhteensattuma että näitä näin löytyi lyhyen ajan sisällä kaksin kappalein.

Tämä maljakko kuvassa alla oli merkitty Riihimäen maljakoksi, mutta oikea tekijä taitaa olla Arabia. Kuvassa ei oikein näy kunnolla maljakon violetinsininen väri. Tämä näyttävä maljakko toimii ilman kukkiakin. 

Tällä kertaa ei kuitenkaan tarvinnut kuvata kukattomia maljakoita, koska Kierrätyskeskuksesta sai ostaa ruusukimppuja hintaan 0,50 € kimppu. Ihan huippua. Ehkä hiukan innostuin hamstraamaan. Iskin kaikki sikin sokin muutamaan maljakkoon, jotta pysyvät sen aikaa hengissä että ehdin siirtää ne sopivampiin vaaseihin.

Tässä ne loputkin ruusut näkyvät nyt ikkunalaudalla. Tiedättehän kissat, kaikki kauniit asetelmat tarvitsevat vielä ainakin yhden kissan poseeraamaan. Tekeekö koirat tätä? 

Toivotellaan täältä Saran kanssa mukavaa joulunodotusta!

Kommentoi