Muutama kiva kirppislöytö

Viime aikoina on löytynyt taas kaikenlaista kivaa. Valitsin tähän suosikkini esiteltäviksi. Tämä sininen ihanuus on Markku Salon Nuutajärven lasille suunnittelema Pandora. Pandoraa löytyy ainakin sinisenä, kirkkaana ja vihreänä. Ne olivat tuotannossa vuosina 1989-1992. Tämä oli ensimmäinen ehjä tällainen rasia, jonka olen nähnyt kirppiksellä, joten kuvittelisin että harvemmin näitä löytyy.

Kynttilänjalat ovat Aarikan. Olikohan tuo matalampi nimeltään Tulitukka? Näin muistelen. 

IMG_1787.JPG

Kynttilänjalat on kuvausrekvisiittaa. Ne on löydetty jo aiemmin. Koboltinsininen ja kulta yhdessä näyttävät vaan niin hyvältä talven kylmässä valossa. Eikös kuninkaalisetkin luota usein tähän väriyhdistelmään?

IMG_1788.JPG

Takaisin aiheeseen eli näihin löytöihin. Seuraavana löytönä Dora Jungin Tampellalle suunnittelemat Timber-lautasliinat (saattavat olla virallisesti kateliinatkin). Näitä oli kirppiksellä varmaan parikymmentä ja valkkasin sieltä ne tahrattomat mukaan. Niitä oli lopulta 9 kpl. 

IMG_1789.JPG

Muistatteko vielä sen ihanan lampun, josta kirjoitin aiemmin. Tältä se näyttää päällä ollessaan. Tämä ei ole se kyseinen lamppu, vaan löysin myös toisen aivan samanlaisen. Nyt meillä on samanlaiset lamput makuu- ja olohuoneessa. Ihan ihme yhteensattuma että näitä näin löytyi lyhyen ajan sisällä kaksin kappalein.

IMG_1790.JPG

Tämä maljakko kuvassa alla oli merkitty Riihimäen maljakoksi, mutta oikea tekijä taitaa olla Arabia. Kuvassa ei oikein näy kunnolla maljakon violetinsininen väri. Tämä näyttävä maljakko toimii ilman kukkiakin. 

IMG_1792.JPG

Tällä kertaa ei kuitenkaan tarvinnut kuvata kukattomia maljakoita, koska Kierrätyskeskuksesta sai ostaa ruusukimppuja hintaan 0,50 € kimppu. Ihan huippua. Ehkä hiukan innostuin hamstraamaan. Iskin kaikki sikin sokin muutamaan maljakkoon, jotta pysyvät sen aikaa hengissä että ehdin siirtää ne sopivampiin vaaseihin.

IMG_1144.JPG

Tässä ne loputkin ruusut näkyvät nyt ikkunalaudalla. Tiedättehän kissat, kaikki kauniit asetelmat tarvitsevat vielä ainakin yhden kissan poseeraamaan. Tekeekö koirat tätä? 

Toivotellaan täältä Saran kanssa mukavaa joulunodotusta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *