Palloja, nyppylöitä ja helmiä

Saara Hopean Nyppylä-kulho on helppo tunnistaa. Siinä yläosa on tasaista lasia ja alaosa täynnä nyppylöitä. Kulhon virallinen nimi on tuotenumero 5371, mutta kansan suussa se kulkee tosiaan Nyppylä- tai Näppylä-kulhona.

image.jpeg

Näitä kulhoja on valmistettu Nuutajärven lasissa vuosina 1952-1976. Kulhoa on ainakin kahta mallia ja väreinä olivat kirkas, harmaa, turkoosi, vihreä, sinivihreä ja sininen. Minulla on vain tämä kirkas, mutta näitä haalin varmasti vielä lisää. Tämä kulhon malli on yksi suurimmista suosikeistani.

image.jpeg

Kulhon alla on Marimekon Fokus-kangas, joka on Anna Danielssonin käsialaa. Tätä kangasta näkee jonkin verran sisustustauluina ja se sopii siihen tarkoitukseen varsinkin valkoisena hyvin. Kuosi kokonaisena muodostaa pisteistä koostuvan suuren ympyrän, johon katse kiinnittyy helposti.

image.jpeg

Nyppylä-kulhon lisäksi toinen röpelöinen ihanuus on Kastehelmi-purkki, joka on käsittääkseni tämän vuoden tuote. Oma purkkini on vaaleanharmaa, mutta näyttää tässä kuvassa huomattavasti tummemmalta.

image.jpeg

Purkin alla oleva kangas on Vallilan Mandariini, jonka on suunnitellut Tanja Orsjoki. Tämä kangas on varmaan monelle ennestään tuttu.

Ei mennä kuitenkaan tällä kertaa Vallilan kankaisiin, koska pidän niistä kovasti ja on paikallaan tehdä niille kokonaan oma postaus myöhemmin.

image.jpeg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *