Purkkeja ja purnukoita

Kodin nurkissa, lipastojen laatikoissa ja keittiössä tuntuu pyörivän erilaisia tärkeitä pikkutavaroita. Ne pitäisi saada jonnekin talteen ja mieluiten vielä niin että lopputulos on kaunis ja tavarat löytyvät.

 

Olen hommannut tähän tarkoitukseen muutamia laspurkkeja ja aijon hommata niitä vielä lisää kun sopivia tulee vastaan. Iittalan vanhan säilöntäpurkin kansi on kaunis ja pohjassa lukee purkin tilavuus. Näissä on alunperin ollut kumitiivisteet ja metalliset sulkijat. Purkki on nätimpi ilman niitä.

Vasemmalla söpön Kirsi (tai Kirsikka) sarjan lasipurkki. Sen on suunnitellut Nanny Still 1980-luvulla Riihimäen lasille ja saa toimia meillä namipurkkina. Purkin kannen lasi muistuttaa epätasaista ulkoluistinradan pintaa.

Hiukan erilainen kukkapurkki on Karhulan lasitehtaan kolmen litran narupurkki vihertävän turkoosista lasista. Väri on kaunis ja karhu kohokuvasta näkee että muotti on tekovaiheessa ollut jo aika kulunut. Karhulan lasitehtaalla on valmistettu lasia vuosina 1889-2009.

Lisään pumpulia ja muutamia pieniä joulukoristeita lasin ja ruukun väliin lähempänä joulua lasten iloksi.

Riihimäen lasin Kotilasi sarjan maustepurkeiksi suunnitellut purkit ovat saaneet hiukan eri tehtävän kylpyhuoneessa. Purkit ovat Hans Nyqvistin suunnittelemat. Muistelisin että nämäkin ovat kasarituotantoa?

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.