Richard Lindhin kukkaruukut

 

Yksi tämänhetkisistä suosikeistani on Richard Lindhin arabialle suunnittelemat kukkaruukut. Niitä löytyy helposti muutamalla eurolla kirppiksiltä ja kierrätyskeskuksista.

SN-mallin ruukkuja on viittä eri kokoa ja niitä on valmistettu ainakin mattamustana ja -valkoisena, sekä okrana, siniharmaana ja kerä-kuviollisena. Ruukkuja on valmistettu vuodesta 1964 vuoteen 1985. Tässä kuvassa yläpuolella ruukku mattamustana Muuramen tuolitehdas Oy:n 1900-luvun alkupuolella valmistetun kukkapöydän päällä.

SF-mallin ruukkuja valmistettiin Arabian tehtailla vuosina 1959-1972. Niitäkin löytyy melko helposti, mutta ikävä kyllä suurimmasta osasta puuttuu ruukkuun kuuluva aluslautanen.

Pikkuruukkuihin sopivat hyvin pienet kaktukset. Mattavalkoiset ruukut on helppo puhdistaa taikasienellä. Sen jälkeen ne ovat melkein kuin uusia.

Tässä kerä-kuviollinen ruukku, jonka löysin lautasineen hintaan 1,50 €. Aluksi pidin sitä kuvioineen liian retrona, mutta nyt se on yksi suosikeistani.

Ensimmäisissä kuvissa näkyvän kukkapöydän on suunnitellut Vilho Laakso ja sen pohjasta löytyy alla näkyvä paperinen tehtaanmerkki. Todellista käsityötä. Pidän pöydästä näin alkuperäiskuntoisena. Ikä saa näkyä ja tuntua.

Kommentoi