Riihimäen lasin Barokki

Kyllä se kevät vaan koko ajan etenee. Parasta on se että on taas valoisaa. Pian on aika aloittaa kasvimaalle menevien taimien esikasvatus. Kevät <3. Nyt kuitenkin vähän muihin juttuihin. Nimittäin...

Erkkitapio Siiroisen Riihimäen lasille suunnitteleman barokki lasisarjan ihasteluun. Sarjaan kuuluu monenlaista astiaa kuten: juomalasi, kaadin, jälkiruokakulhoja, lautasia, sokerikko, kermakko ja jalalliset tarjoiluastiat. Sarjan väreinä ovat Riihimäen lasin muistakin sarjoista tutut kirkas, keltainen, neodymi, vihreä, meripihka ja sininen.

Barokki oli tehtaan tuotannossa vuosina 1967-1969. Se on jäänyt suosiossa Grapponian varjoon, vaikka sarjojoissa on paljon samaa. Aika vähän olen nähnyt tämän Barokki sarjan astioita myynnissä kirppiksillä.

Omat astiani olen löytänyt sieltä sun täältä. Kirkkaat jalalliset maljat (5 kpl) löysin yhdessä, muut pareina ja sinisen maljan yksin. Nämä kaikki ovat hyvässä kunnossa, mutta yllättävän paljon näkyy myynnissä myös rikkinäisiä astioita, joilla on ehjän hinta.

Annoskulhojen pohjan kuvio on hieno. Tämän sarjan kanssa taitaa mennä vielä jokunen hetki ennen kuin kaikki osat on kasassa. Eikä haittaa yhtään että osat ovat eri väriä. Seuraavana toivelistalla on iso jalallinen tarjoiluastia.

Riihimäen lasitehtaan käyttämät värisävyt on todella kauniita, varsinkin neodymi(lila). Muutkin värit ovat aivan ihania. Tosi vaikea valita suosikkia.

Kommentit

Kirsi-Maria (Kikka) (Ei varmistettu) http://kirsimaria.wordpress.com

Hei,
kuvasi näistä astioista ovat ihania! Onko sinulla jo instagram-tiliä? Jos ei ole, kannattaa ehdottomasti perustaa. Siihen profiiliin sitten linkki blogiin, ja insta-tilillä voi hyvin aina mainostaa myös uusia blogipostauksia. Suosittelen lämpimästi, monilla sisutusbloggaajilla on ja kuvien kautta tulee sitten seurattua blogejakin. Instagram toimii älypuhelimessa tosi kätevästi, aina saatavilla eikä päivitys kestä kuin hetken.

Niin ja tämä on tietysti ihana blogi, kuvat ja kertomuksesi astioista ovat tosi inspiroivia. Sinun ansiostasi liikun kirppareilla ihan eri silmin, ja ihailen Taaleri-kynttiläjalkaani arvostavasti. :)

ajattomat aarteet

Kiitos neuvoistasi. Ajattomilla aarteilla on jo insta-tili, mutta olen laittanut sinne kuvia turhan laiskasti. Pitää ryhdistäytyä sen päivittämisen kanssa. :)

Kiva kun olet saanut lisäinspistä blogista kirpparikierroksiin. Toivonkin että mahdollisimman moni innostuu vanhoista kauniista tavaroista ja saa tästä blogista jotakin hyötyä siinä asiassa itselleen.

iso jalallinen tarjoilukulho (Ei varmistettu)

Moi! Mulla löytyisi iso sininen jalallinen tarjoilukulho, jota olen pohtinut laittavani myyntiin. Jos kiinnostaa ota yhteyttä sähköpostiini... :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.