Tsaikka lasit ja rosteriset lokerovadit

Tsaikka lasien kulta-aika on taas käsillä. Klassikkolasit on Timo Sarpanevan suunnittelemat ja ne suunniteltiin vuonna 1957.

Niklatusta messingistä valmistettu pidike oli ensimmäisessä lasissa tehty vetoketjutehtaalla käytetystä ylijäämämateriaalista. Aika edistyksellistä ajan henki huomioon ottaen. Kierrätys oli silloin tuskin trendi.

Jonkin aikaa sitten löysin lyhyen ajan sisällä kaksi täysin samanlaista rosterista tarjoiluastiaa. Ne ovat neliönmuotoisia ja keskellä molemmissa on musta muovikahva. Niissä on neljä lokeroa. Pitäisikö näitä sanoa lokerovadeiksi? En tiedä. Molemmat aivan naarmuttomia ja hyvässä kunnossa.

Toisesta maksoin jopa kaksi euroa ja toisesta puolitoista. Ihan sairasta. Pelkkä materiaalikin on kalliimpaa. Yritin kovasti selvittää löytöjeni alkuperää. Ainut johtolanka oli toisessa ollut maininta: tarjoiluastia 70-luvulta. Ahkerasta googletuksestani huolimatta näiden alkuperä on edelleen hämärän peitossa.
​Ok. Saatoin syödä myös muutaman suklaan tuosta ylhäällä näkyvästä tarjoiluastiasta, vaikka niiden piti olla vaan kuvausrekvisiittaa.

Joulukuu menee vauhdilla ja näyttää siltä että joudun kuitenkin lahjaryysiksiin vaikka marraskuussa toista lupailinkin.

Kommentoi