Tuikkuja ja tunnelmaa

Marraskuun sateisina ja pimeinä iltoina on mukavaa laittaa tuli takkaan ja sytyttää tuikut. Käpertyä lukemaan hyvää kirjaa ja nauttia muutama pala suklaata ja lasillinen punaviiniä.

Avotakkamme on 70-luvulta ja toimii edelleen hienosti. Takkahuoneessa on myös muutamia tuikkulyhtyjä, eikä mitä tahansa lyhtyjä vaan Nanny Stillin Apolloja. Näitä lyhtyjä on valmistanut Riihimäen lasi vuosina 1970-1976. Lyhdyt ovat 26 cm korkeita ja niitä on tehty ainakin kirkkaina, meripihkan värisinä, vihreinä ja punaisina.

Apollo- lyhdyissä on lasikuvun ja alustan lisäksi alumiiniholkki kynttilää varten, joka on tärkeä osa jotta kynttilä pysyy oikeassa kohdassa lyhtyä. Vihreästä Apollosta holkki puuttuu ja siinä tuikku jää liian alas. Monista lyhdyistä holkki on vuosien aikana kadonnut.

Takkahuoneessa on myös jokunen Kivi-kynttilälyhty, joissa tuikut palavat. Kaikki tuikkumme ovat tällä hetkellä LED-kynttilöitä. Ne ovat tosi käteviä, edullisia ja käyvät moneen sellaiseen paikkaan, joihin oikeaa tulta ei voisi laittaa.

Näiden kuvien takkatulen lämpöä kaikille isille jo näin etukäteen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.