Tuolien uusi ilme

Keskeneräisiä töitä ei yleensä esitellä, mutta näiden tuolien uusien istuinpäällisten tekeminen oli niin hauskaa että postailen jo niistä ennen kuin viimeistelytyöt on tehty.

IMG_1243.JPG

Muistatteko kolmijalkaiset Calligaris-taittotuolit, jotka aiemmin löysin? Niissä oli ihan ok-kuntoiset, mutta todella ohuet istuintyynyt ja niissä puuvillaiset irtopäälliset. Halusin niihin uudet päälliset. Kaikenlaisia tuuunauksia ja virityksiä tehneenä olin tällä kertaa perusteellinen ja kaukonäköinen ja ilmoittaiduin päällisien vaihtoa varten Työväenopiston verhoilukurssille.

IMG_1245.JPG

Nämä päälliset ovat hyvin kaukana perinteisestä verhoilusta, mutta kurssille voi ilmoittautua myös tällaisten modernimpien töiden kanssa. Kuvissa näkyvät jo uudet päälliset, ilman niittirivin peittävää nahkaista reunanauhaa. Se liimataan viimeistelyksi niittien päälle kontaktiliimalla. (En pääse liimaamaan sitä ulos ennen kuin pakkaset hellittää. Liima haisee todella voimakkaasti jos työn tekee sisällä.)

IMG_1246.JPG

Arvaatteko mistä uudet päälliset on tehty? Nahasta joo ja vielä tarkemmin vanhan nahkatakin helmaosasta. Halusin tuoleihin myös päällisen, joka menee yhteen tuolin muotoilun ja valmistusajankohdan kanssa ja sen vuoksi kulunut nahka on tähän mitä mainioin materiaali, kun tuolit ovat peräisin 70-80-luvulta. Kurssinvetäjän ehdottaessa vanhoja nahkatakkeja materiaaliksi, kierrätyshullu sisälläni oli todellakin samaa mieltä. 

IMG_1247.JPG

Käytetty nahkatakki josta riitti materiaalia molempiin päällisiin maksoi muuten kolme euroa. Yläkuvassa tuolin pohjan niittirivit. Mielestäni onnistuin ihan kivasti. Sain kaikki nahkan rypyt pohjan puolelle ja yläpuolesta tuli siisti. Niittirivi siis peitetään vielä liimattavalla nauhalla.

IMG_2141.JPG

Tässä kuvia vaiheesta ennen nahan kiinnitystä. Pehmusteena käytin 3 cm paksua superlonia ja sen päälle laitoin kaksi kerrosta vanua niin että keskikohdasta saadaan hiukan korkeampi ja tällä tavoin tuolista tulee mahdollisimman mukava. Kuvassa takareunassa näkyy myös tuolissa ollut vanha jo kellertynyt pehmuste. AUTS, Onko se ollut tosiaan noin seitinohut?

IMG_2142.JPG

Yläkuvassa oli vasta ensimmäiset harsinniitit kiinni. Alla kuva tuoleista muutama niitti myöhemmin.

IMG_1248.JPG

Nämä tuolit ovat olleet käytössä vierastuoleina, silloin kun on jotkin suuremmat juhlat. Luulisi nyt vieraidenkin viihtyvän paremmin kun on vähän enemmän fylliä pepun alla.

Ikävä kyllä olen poistanut jo kaikki kuvat tuoleista, joista olisi nähnyt lähtötilanteen. Kuvia tuoleista löytyy kyllä vanhasta postauksesta viime vuoden kesäkuulta otsikolla: Uudet vanhat tuolit ja seinätaulu.

IMG_1249.JPG

Pienen helpon työn myötä taisin hurahtaa ja aijon tulevaisuudessa jatkaa mukana verhoilukursseilla. Voi kuinka monta kivaa tuolia mulla on jo mielessä tuunattavaksi. Aivan super kivaa hommaa ja on se mukavaa kun apu on aina siinä lähellä. 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *