Turun reissun löydöt

Olimme viikonloppuna minilomalla Turun Caribia-kylpylässä. Reissun aikana ehdin myös koluta muutaman kirpputorin ja poimia mukaan pari kivaa juttua.

Aurinkoinen Aurajoen ranta houkutteli kävelylle. Katseltavaa riitti niin paljon että lapsetkin jaksoivat hyvin mukana. Reissun parhaita löytöjä ei kuitenkaan tehty Turusta, vaan matkan varrelta Salosta.

Löysin Salon seudun suurkirppikseltä kolme kappaletta Arabian Suvi kynttilänjalkoja melko edullisesti. Ne on suunnitellut Gunvor Olin-Grönqvist.

Näitä myös maljakoksi kelpaavia kynttilänjalkoja on valmistettu vuosina 1982-1989. Hyväkuntoista Suvi sarjaa tuntuu löytyvän ihan hyvin. Olin jo aikaisemmin kuolannut näitä eräässä toisessa paikassa. Onneksi en niitä kuitenkaan silloin ostanut. Säästin muutaman euron.

Mattavalkoinen pinta kohokuvioineen on hurmaava. Tähän sarjaan kuuluu kynttilänjalkojen lisäksi ainakin maljakko ja kukkaruukku.

Myös Arabian tuotantoa oleva, jo aiemmin löydetty superretro Kerä-ruukku sai hyllylle hiukan hillitympää seuraa kolmesta kaunokaisesta.

Kommentoi