Tyylikkäät tuolinrähjät

Viime viikolla ihan muilla asioilla ollessani poikkesin Fidan myymälässä. Siellä tavaroiden keskeltä pilkotti hiukan tämän tuolin selkänojaa. Aloin innostua toden teolla kun huomasin että kyseessä on keinutuoli.

image.jpeg

Varsinkin nähtyäni kauniin koristeelliset tuolinjalat olin lähes myyty. Järjen ääni kehotti kuitenkin poistumaan myymälästä ja kiireinen aikataulu piti huolen siitä etten jäänyt myymälään ostamista arpomaan.

image.jpeg

Seuraavana aamuna tuoli poltteli edelleen mielessä ja päätin sen sitten hakea, vaikka tiesin joutuvani näkemään aika paljon vaivaa sen kaunistamiseksi ja käyttökuntoon saamiseksi. Assari tutki tuolin ja vakuutti sen olevan vaivan arvoinen.

image.jpeg

Tuoli on Thonet-tyyppinen keinutuoli. Se ei ole aito, mutta se on aidosti vanha. Ihan hyvässä kunnossa lukuunottamatta hiukan repsottavaa rottinkimaton saumanauhaa istuinosassa, sekä toisen jalan irvistävää puuta. Uskon kuitenkin että näihin vaivoihin auttavat liima ja puristimet. Ajattelin maalata keinutuolin kokonaan mustaksi. Onko se rikos tuolin alkuperäistä tyyliä kohtaan? Ammattientisöijät olisivat varmasti kaikesta tästä kauhuissaan.

image.jpeg

Kirjoitin joskus kevättalvella näistä kahdesta wieniläistuolista yllä ja päätin maalata nekin lopulta mustiksi. Toinen niistä on maalattu, mutta toinen odottaa vielä käsittelyä (johtuen ajanpuutteesta ja saamattomuudesta).

image.jpeg

Pidän lopputuloksesta ja musta tuo hyvin esiin tuolin muodot. Vielä kun töpöttelee maalia noihin ruuvinreikiin, jotka kuvassakin loistavat puunvärisinä, niin kelpaa. Ainakin mulle.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *