Uudet vanhat tuolit ja seinätaulu

Huomioni kiinnittyy usein esineisiin ja huonekaluihin, joissa on jokin erikoinen juttu. Oli siis varsin selvää etten pääse Kierrätyskeskuksesta ulos ostamatta näitä kolmijalkaisia mustia kaunottaria.

Kyseessä ovat italialaisen Calligariksen suunnittelemat taittotuolit. Ostohetkellä minulla ei ollut hajuakaan koko Calligarisesta tai italialaisesta laatu designistä, kuten varmasti monella muulla näitä Lilyn blogeja lukevalla on. Pidin tuoleja vaan niin laadukkaan tuntuisia ja mielenkiintoisen näköisinä, että kiikutin ne muutaman kymmenen sekunnin tutkimisen jälkeen kassalle.

Myöhemmin selvittelyn tuloksena sain tietää että Calligaris on valmistanut huonekaluja vuodesta 1923 ja tämän taittotuolimallin nimi on ilmeisesti Tripod (spa). Calligarista Suomessa myy ainakin Vepsäläinen ja Stockmann, joten mistään lastulevylaadusta ei ole kyse. Nämä tuolit ovat ilmeisesti suunniteltu jo 1970-luvulla ja ne eivät ole enää myymälämallistoissa. Tosi kivat ja ennen kaikkea tukevat tuolit.

Tänään sain myös aikaiseksi tehdä vihdoin suuremman seinätaulun noista laatikossa jo kauan odottaneista tietokirjan kuvista. Ne ovat Ebba Masalinin kuvitusta, kuten monet niin ihanat koulutaulutkin.

Ansiokas assistenttini pääsi aivan oikeutetusti tähän viimeiseen kuvaan. Kyllähän tuolikuvissa pitää malli olla ja koeistuja. Huomatkaa myös assari edellisessä kuvassa oikealla. Aina löytyy auttava tassu.

Kommentit

Tuulentupa (Ei varmistettu) http://tuulentupa.wordpress.com

On hieno löytö! Kivan näköiset ja ilmeisen laadukkaat. Onnittelut!

ajattomat aarteet

Kiitos. Nämä ovat varsinkin meidän kissojen suosiossa. Ilmeisesti istuimet ovat juuri passelin kokoiset.

Kommentoi