Vanhassa vara parempi?

Tunnistatko kehykset? Näitä löytyy monesta kodista. Kotimaisia Eiri valokuvakehyksiä on valmistettu jo 60 vuoden ajan. Ja mikä parasta ne on tehty kunnon materiaalista, teräksestä.

image.jpeg

Kehysten nimi on Ruusu. Nurkan kohokuvio on patinoitu. Laitoin kehyksiin kuvausta varten kotivinkistä saksimiani ruokakuvia. Näihin laitetaan myöhemmin lasten päiväkotikuvat kun ne tulevat postissa.

image.jpeg

Muistan samanlaiset kehykset myös isovanhempieni luota. Kuva pujotetaan kehyksen alareunasta ja puristetaan pannalla paikoilleen. Kehysten hinta oli 1-2 euroa kappaleelta kirppiksellä ja ne ovat hyvälaatuisia ja kestäviä verrattuna nykyaikaisiin pilipalikehyksiin, joita löytyy kaupasta. (Huh, alan kuulostaa jo itsekin mummelilta). Mutta nämä ovat ihania juuri sillä mummolla tavalla!

Toinen vanhempi juttu, jonka haluan teille esitellä on Pitsi kynttilänjalka, joka sekin on tehty kunnon materiaalista. Pronssinen kynttilänjalka on muotoilija Pentti Sarpanevan tunnetuimpia esineitä.

image.jpeg

Hän suunnitteli vuodesta 1968 alkaen Turun hopealle koruja, sekä kodin koriste- ja käyttöesineitä. Näitä kodin esineitä hän kutsui kodin koruiksi.

image.jpeg

Pitsi kynttilänjalat on suunniteltu 70-luvun puolella. Samaa pitsi teemaa on ainakin koruissa ja aterimissa. Nämä kynttilänjalat sopivat kauniisti vaaleaan moderniin sisustukseen katseen kiinnittäjiksi ja ihmettelenkin miksi ne tuntuvat nykyään olevan kovin aliarvostettuja? Ehkä muotoilu on vaan liian tunnistettavaa? Tämä harakka kyllä tykkää tuosta pronssin kiillosta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *