Vanhat vesikarahvit

Kesän löydöistä ehkä erikoisin ja varmasti vanhin on tämä maalattu vesikarahvi. Karahvi on Riihimäen lasin valmistama.

Karahvi löytyy Riihimäen lasin kristallien ja talouslasien kuvastosta vuodelta 1915. Maalattuja karahveja on ilmeisesti neljää eri muotoa (muodot A-D) ja ainakin yhtä monta eri maalauskuvaa. Tämä kyseinen karahvi on A 2297.

Karahvi on nimenomaan tarkoitettu vedelle. Samasta kuvastosta löytyy myös karahveja juhlavammille juomille. Niiden määrä näyttää olleen moninkertainen vedelle tarkoitettuihin verrattuna.

Vesikarahvien koristeet näyttävät olevan Jugend-tyylisiä. Toinen vanha karahvini on tämä lumpeenkukilla koristeltu hiukan suurempi pullo, joka löytyy samasta kuvastosta ja sarjasta. Se näyttäisi olevan C 2299.

Vinkiksi kaikille, joita vanhat hiukan hankalammin tunnistettavat lasiesineet kiinnostavat: designlasi.com -sivustolta löytyy paljon tietoa ja useat vanhemmat lasitehtaiden lasiesitteet löytyvät myös sivuston alta.

Lumpeenkukalla koristellun pullon löysin jo talvella ja päätin heti alkaa kerätä näitä maalattuja vesikarahveja, jos niitä löytyy edullisesti. Tähän mennessä olen tuhlannut näihin yhteensä seitsemän euroa.

Viime aikoina en ole ehtinyt paljoa kirjoittaa blogiin, johtuen ihan siitä että tuolla on metsät marjoja ja sieniä pullollaan, eikä niitä voi sinne jättää. Pian on pakastin niin täynnä että sinne ei enempää mahdu, niin alkaa päivitystahti blogissakin parantua.
 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.