Wieniläistuolit projektiksi

Eilen illalla törmäsin näihin kahteen puunväriseen wieniläistuoliin kierrätyskeskuksessa. Hetken niitä pyöriteltyäni ajattelin että antaa olla. En juurikaan välitä puunvärisistä huonekaluista ja noiden laittamisessa menee liikaa aikaa.

image.jpeg

Miten sitten kävikään? Nukuttuani yön yli olinkin yhtäkkiä päättänyt että tuolit pitää saada ja jos niitä vähän hioo ja lakkaa tai vaikka maalaa, niin niistä tulee ihanat. Väriksi olen ajatellut mustaa. Kirkkaat väritkin sopisivat, mutta kyllästymisen vaara niiden kanssa on suurempi.

image.jpeg

Tuolit ovat melko hyväkuntoisia, joten suurempiin korjauksiin ei tarvitse ryhtyä. Osaisin varmaan itsekin hoitaa maalaushomman, mutta annan ilomielin sen mieheni tehtäväksi jonka työnjälki on näissä jutuissa aina tosi hyvä.

image.jpeg

Tuolien valmistaja on puolalainen ZPM Radomsko, joka toimii nykyisin Fameg nimellä. Väitetään että kyseessä on sama tehdas, jossa Thonet-tuoleja alunperin valmistettiin ja valmistustekniikka on tuoleissa täysin samanlainen. Saksan Thonet ei kuitenkaan ole antanut Famegille Thonet-nimenkäyttöoikeutta. Joka tapauksessa tuolit käyvät yksi yhteen Thonet-tuolin nro 18 kanssa.

image.jpeg

Olette varmaan jo ihmetelleet tuolilla keikkuvaa lasimaljakkoa? Tai saattaa se olla kynttilänjalkakin. Muotoilultaan se muistuttaa Apollo-lyhdyn kirkasta alaosaa, mutta on kuitenkin erilainen.

image.jpeg

Valmistajan hyvin kuluneen tarran löysin toisesta: Finncrystal. Molemmat löytyivät eurolla Kontin askartelu- ja DIY-tarvikehyllystä. Olis kiva tietää mitä nämä ovat?

Kiitokset vielä tuolien hakijoille! <3

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *