Isä ei yllä äidin tasolle (ajatus #3)

Kolmas kirjoitukseni tähän blogiin ja samalla kolmas ajatus isyydestä on aavistuksen melankolinen, hieman kateellinen, hippusen helpottunut ja ripauksen hämmentynyt.

Edellä mainitut tuntemukset saattavat kuulostaa siltä, että olisin pienissä nousuhumaloissa löytänyt sisäisen runoilijani, mutta siitä ei kuitenkaan ole kysymys.

Päätin, että tämä blogi on täysin vapaata tajunnanvirtaa enkä mietin liikaa mitä kirjoitan. Nuo tuntemukset tulivat tämän kirjoituksen #isyysajatuksesta mieleen, joten siksi ne ylös kirjoitin.

Kolmas ajatus (havainto) siis isyydestä on tällä kertaa se, että isä ei yllä äidin tasolle liittyen lapsen kanssa olemiseen.

On ollut upea seurata vierestä puolisoni symbioottista suhdetta tyttäreemme. Imetys on varsin kaunis tilanne, jossa kumpikin osapuoli näyttää täydellisen tyytyväiseltä. Yhteys on sekä henkinen, että fyysinen. Side on katkeamaton..

Oma vajaavaisuuteni ja riittämättömyyteni isänä nousee esiin juuri lapsen nälän hetkellä. Lapsemme ei tykkää pullosta vaan nautiskelee mielellään maitonsa luomuna suoraan tuutista. 

Niin kauan kun lapsi on kylläinen, koen pystyväni toteuttamaan hänen tarpeensa. Nälän tullessa joudun kuitenkin toteamaan, että tämän lapsukaisen tarpeet eivät minun käsissä tyydyty – vaikka kuinka yrittäisin.

Kuten alussa runoilin, olen hieman kateellinen tästä yhteydestä äidin ja tyttäreni välillä, mutta samalla myös helpottunut. Lapsen tarpeille oleminen 24/7 on kova duuni, jossa oma vapaus ja itseys vaikuttaa hyvin rajalliselta.

Vaikka lapsi on aiheuttanut itselle paljon hommaa (töitä/töiden hakua, kotitöitä, lemmikkien hoitoa, kaupassakäyntiä yms.) koen, että minulla on enemmän vapautta kuin puolisollani.

Kyseessä oli siis tällä kertaa lähinnä havainto.

Loppuun muuten lukuvinkki tällaiselta kirjafriikiltä kaikille isille: Isäksi ensi kertaa, J. Sinkkonen.

Sen löytää halvalla vaikka Suomalaisesta ja tästä linkistä napauttamalla voi lueskella Ylen jutun kirjasta.

Kirja on ainakin itseä auttanut merkittäväksi jäsentelemään isäksi tuloa, kun on saanut lukea muiden isien ajatuksia.

Lämmin suositus siis.

Ps. En tee mitään yhteistyötä Suomalaisen kirjakaupan kanssa

Perhe Vanhemmuus