Mitä ihmiset ajattelevat

Huomaan pohtivani aika usein, mitä muut ihmiset ajattelevat. Ystävien kanssa tämän asian selvittäminen on aika helppoa. Kun avaan suuni kysymykseen, saan useimmiten ihan ymmärrettävän vastauksen. Toki asia toimii näin myös tuntemattomien kaduntallaajien kanssa, mutta harvemmin heidän kanssaan tulee juteltua (ujo täällä moi). Tosin viimeaikoina olen yhä useammin ajautunut omasta aloitteestani keskusteluun ihan vieraidenkin kanssa, ihan omasta halustani ja aloitteestani, ja se on kyllä ollut virkistävää.

Mutta mitä ihmiset ajattelevat minusta?

Sitä harvemmin tulee kysyttyä, mutta haluaisin tietää kaiken. Mitä mieltä he ovat ulkonäöstäni? Mitä he ajattelevat ärräviastani? Entä pukeutumisestani? Mitä he ajattelevat minusta ihmisenä? Työtoverina? Kaverina? Puolisona? Olenko tarpeeksi? Entä liian?

Taas kerran, ystävien ja perheenjäsenten kanssa tämä on hieman helpompi selvittää. Vieraiden kohdalla tällä tuskin on niin väliä. Silti tulee niitä hetkiä, kun epäilyttää. Mitä jos kaikki vain esittävät pitävänsä minusta?

”Mitä ihmiset ajattelevat” on estänyt myös kirjoittamistani. Mitä jos ihmiset eivät pidä siitä, mitä kirjoitan? Mitä jos en osaa kirjoittaa? Mitä jos kukaan ei lue sitä, mitä kirjoitan?

Eilen illalla totesin, että ei ole kovin hyödyllistä ajatella a) mitä ihmiset ajattelevat tai varsinkaan b) mitä minä kuvittelen että he saattavat ajatella. On vain elettävä elämää itsensä mukaan.

Rakkaudella,
Inez S.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *