Parhautta nyt

Ihana Iida postasi hauskan 10 x parasta just nyt postauksen, josta ajattelin tehdä oman variaationi. Tässä se siis tulee!

RUOKA

Soijabolognese. Voi kuulostaa tylsältä, mutta olen juuri onnistunut valmistamaan oikeasti hyvää soijabolognesea! Tämä on saavutus, sillä vuosia olen jotenkin kitkutellut menemään ei-ollenkaan-niin-hyvän-soijabolognesen kanssa.

Salaisuus piilee siinä, että soijarouhe ensin paahdetaan kuivana ja vettä lisätään tarpeeksi vähän. Myös oikeanlainen maustaminen on tärkeää. Itse olen alkanut käyttää fondeja, joita aikaisemmin pidin turhina.

KESÄHERKKU

Ehdottomasti mansikat ja jäätelö! Kuulin heinäkuun lopulla kojumyyjältä, että uusi sato mansikoita olisi vielä tulossa elokuun lopussa ja aion pitää silmäni auki tätä satoa varten.

Mansikan kanssa paras (ja ainoa oikea) jäätelö on vaniljajäätelö. Oma lempparini on se Ainon vaniljajäätelö, jossa on myös valkosuklaata mukana. Meidän mummu aina osti sitä, ehkä siksikin se tuntuu ainoalta oikealta. Muistan, että silloin kun sitä ei vielä myyty hänen käyttämässään S-marketissa vaan vain Lidlistä, hän pyysi aina ystäväänsä tuomaan sitä hänelle, kun olimme tulossa käymään.

SARJA

Koko kesän olen katsonut Huvilan ja Huussin vanhoja kausia (Ruudussa on ilmaiseksi nähtävissä neljä viimeisintä) ja olen jotenkin aivan koukussa. Rakastan tällaisia hyvän mielen reality-sarjoja, joissa on kepeä tunnelma.

PAIKKA

Kävin perheeni kanssa Senaatintorin kesäterassilla ja oli aivan kertakaikkisen ihanaa. Siis ah. Ihan kuin olisi ollut ulkomailla. Meille sattui vielä älyttömän hyvä sää, aurinko vain paistoi muttei kuitenkaan ollut liian kuuma. Saimme hyvän pöydän ja kiertelimme vuorotellen koujuissa ostelemassa syötävää ja juotavaa. Meininki oli kiiretöntä ja ihanaa ja siis vain aivan parasta.

Suosittelen Senaatintorin terassia kaikille, joilla on vain mahdollisuus siihen. Tässä muutama vinkki, jos ajattelit mennä:

  • Tule tarpeeksi aikaisin. Me menimme joskus neljän aikaan ja istuimme yhdeksään asti. Neljän-viiden-kuuden aikaan tuntui vielä olevan jonkin verran vaihtuvuutta pöydissä, mutta oikeastaan kuuden jälkeen oli jo aivan täyttä.
  • Tule porukalla. Meillä ainakin toimi hyvin se, että joku istui aina pöydässä kun muut hakivat ruokaa ja juomaa.
  • Tarjolla on monenlaista suolaista syötävää, joten kaikki löytävät varmasti jotain. Esimerkiksi Yes Yes Yes:illä on oma kojunsa ja täältä saa vegaanista ruokaa. Muru ja Pastis taas tarjoaa aivan ihanaa kanttarellirisottoa. Suosittelen siis rauhassa kiertelemään ja katselemaan ennen kuin tekee ostopäätöksen.

TEKEMINEN YKSIN

Käsityöt + äänikirja -kombo. Olen nyt kesällä sekä ommellut, neulonut että virkannut samalla, kun olen kuunnellut äänikirjaa. Tämä on yksi lempitekemisistäni, kun olen yksin.

Tällä hetkellä työn alla on mm. kasa kestovanulappuja, useamman vaatteen korjaus tai tuunaus, säilytyskori sekä villapaita. Muitaihania-blogin innoittamana myös uuden villatakin neulominen jämälangoista houkuttelee aivan hurjasti, mutta olen päättänyt, että jotain on ensin saatava valmiiksikin.

TEKEMINEN YHDESSÄ

Vähän tuohon paikkaan liittyen, mutta tällä hetkellä parasta perheen ja ystävien kanssa tuntuu olevan ihan vain hengailu hyvän ruuan parissa.

KOTIJUTTU

Ensimmäistä kertaa elämässä meille tarjoutui sattuman kautta mahdollisuus saada siivooja käymään ja ah. Täällä ei ole ikinä ollut näin siistiä! Olen nyt fiilistellyt sitä, sillä vaikka sotkua on jo päässyt syntymään (heh), niin joka paikassa on vain niin puhdasta.

Kävimme siivoojan kanssa tällaisen keskustelun.
Onko täällä aikaisemmin käynyt siivoojaa?
Ei ole.
Sen kyllä huomaa.

OPISKELUJUTTU

Olen ”jo” tutustunut tulevan syksyn opintoihin tai lähinnä siihen, että milloin niitä opintoja olisi. Olen jo suorittanut kaksi syksyn kursseista aikaisemmin, joten nyt edessä on melko rento aloitus. Tosin yksi roikkumaan jäänyt kurssi on, no, jäänyt roikkumaan, joten se pitäisi runnoa nyt mahdollisimman pian alta pois.

ASIA, JOKA ON EDESSÄ

Sunnuntaina, jos kaikki menee hyvin, pidän lettukestit ystävilleni. Yritin maaliskuussa järjestää syntymäpäiviä, mutta kuten jokainen maaliskuun elänyt tietää, suurin osa kaikesta peruuntui tai siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Mutta kuten yksi ystäväni huomautti, nyt saan järjestää kesäsyntymäpäivät, mihin aikaisemmin ei ole ollut mahdollisuutta.

TÄNÄÄN

Eiliselle suunniteltu meno peruuntui syistä x ja y, mikä harmitti. Jotenkin sitten jäin vain kotiin pyörimään ja tuijottelemaan YouTubea, selaamaan somea ja mähmimään.

Tälle päivälle yritän suunnitella jotain järkevämpää. Tavoitteena on tänään hoitaa (ja kastella!) kasveja, poimia marjoja pihalta sekä lähteä illalla suppailemaan, jos vain ei tuule liikaa.

Mikä teidän mielestänne on parasta juuri nyt?
-Inez

Kuvat ovat kesän aikana kertyneistä ranta- ja suppailuhetkistä.

puheenaiheet suosittelen oma-elama hopsoa
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *