VALENTINE’S DAY ~ SUKLAAKAKKU
Ohje on otettu Leivotaan-lehdestä ja itse olen tehnyt siihen pieniä lisäyksiä.
Voit muistaa ystävää tällä kakulla 14.2! Mansikoita ei ole pakko dipata suklaassa, ne voi olla sellaisenaankin. Marjat tuovat raikkautta ja väriä. Pähkinärouhe tasoittaa marjojen ja kuorrutteen värieroa.
OHJE
SUKLAAKAKKU:
3 munaa
200g huoneenlämpöistä voita
2 dl kermaviiliä
3 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
7 dl vehnäjauhoja
1 maustemitta suolaa
hyppysellinen kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
loraus jäähtynyttä kahvia
MASCARPONEKUORRUTE:
100 g suklaata
50g huoneenlämpöistä voita
100-175g mascarponejuustoa (tarvittaessa lisää)
4 dl tomusokeria
loraus jäähtynyttä kahvia
KORISTELU:
Mansikoita, halutessasi dippaa suklaassa ja anna jähmettyä n. 7 min pakkasessa
Pensasmustikoita
Pähkinärouhetta
TEE NÄIN:
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat, voi ja kermaviili yhteen. Vinkki!: nosta kermaviili hieman ennen leipomista huoneenlämpöön, ettei se tee kokkareita voihin lämpötilaerojen takia. Lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lorauta mukaan jäähtynyt kahvi, jos taikina näyttää tarvitsevan sitä.
2. Kaada taikina voideltuun ja levitettyyn vuokaan, about 25 cm:n vuoka riittää. Paista kakkua uunin keskitasolla 35-40 min. Kokeile tikulla kypsyyttä, kakun pitää olla keskeltä kuiva. Anna jäähtyä vuorokauden yli (älä kuitenkaan kuivata kakkua).
3. KUORRUTE: Sulata suklaa. Vatkaa voi pehmeäksi ja tasaiseksi. Lisää joukkoon mascarponejuusto -> vatkaa. Vinkki!: Tee sama alkuvalmistelu mascarponejuustolle kuin kermaviilille. Lisää sulatettu suklaa ja sekoita. Siivilöi tomusokeri seokseen. Lorauta kahvia joukkoon.
4. Kuorruta kakku ja lisää koristeet. Säilytä jääkaapissa.
Valmis kakku maistuu pehmeältä ja suorastaan sulaa suussa. Suklaakakut tunnetusti maistuvatparemmalta pari päivää leivonnan jälkeen, mutta uskoisin, että kakkua ei ole enää jäljellä parin päivän jälkeen!