Appelsiinisuklaakakku
Moikka, lupailin viime postauksessa palailla reseptin kera ennen ystävänpäivää. Tänään ehtii vielä hyvin kauppaan ja miks ei vaikka huomen aamullakin. Leipominen kannattaa jättää itse ystävänpäivään. Sen verran helppo ja simppeli resepti on kyseessä, ettei leipominen vie kauan. Näin ystävänpäivävieraat saa ihanaa tuoretta ja hieman vielä lämmintä kakkua, tai sitten voi hemmotella vain sitä omaa kultaa suussa sulavalla suklaakakulla. Kakun kanssa suosittelen nokareen jäätelöä tai kermavaahtoa sekä punaisia ruusuja. Ruusujen ostosta annan täydet pisteet miehelleni!
Resepti on alunperin bongattu Hans Välimäen Makujen salaisuus kirjasta. Ennen tätä olen kerran kokeillut tavallista mutakakkua laittamalla joukkoon maraboun appelsiinikrokantti suklaata. Silloin kakku sai paljon kehuja ja tiedän itsekkin, että suklaan ja appelsiinin suhde on lyömätön, joten yllätysvieraita odotellessa päätin kokeilla tätä simppeleistä simppeleintä suklaakakkua kun kaikki aineetkin sattui kaapista löytymään yhtä kananmunaa lukuunottamatta.
AINEKSET:
200g voita
200g tummaasuklaata
200g tomusokeria
100g jauhoja
3kpl kananmunan keltuaista
3kpl kananmunan valkuaista
1kpl appelsiinin kuori ja mehu
Tee näin / Hans Välimäki
Voi, suklaa ja puolet sokerista sulatetaan kattilassa ja annetaan hieman jäähtyä. Joukkoon sekoitetaan jauhot, keltuaiset sekä appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu. Loppu sokeri ja valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja nostellaan taikinan joukkoon.Taikina jaetaan annosvuokiin ja paistetaan 130 asteessa 25min jos teet yhden ison kakun annosvuokien sijaan paista 5-10min pidempään.
Itse tein näin
Voi, suklaa ja sokeri sulatetaan kattilassa ja annetaan hieman jäähtyä. Joukkoon sekoitetaan jauhot, kananmunat sekä appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu. Itse tein kakun irtopohjavuokaan jonka halkaisija on 24cm. Suosittelen halkaisijaltaan hieman pienempää vuokaa jotta kakusta tulee edes normaalikorkuinen. Itsellä kakku jäi harmittavan matalaksi. Omasta uunista tuo 130 astetta on hieman haastava säätää joten paistoin 150 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia, riippuen kuinka löysän suklaakakun haluaa.
- Suklaan ei ole pakko olla appelsiinikrokanttisuklaata, itselläni sitä sattui olemaan 150g levy ja loput on normaalia tummaa leivontasuklaata
- Voin sijaan käytin maidotonta margariinia, jota olin ostanut kaappiin allergiatapauksia varten
- Oikaisin hieman kanamunien erottelussa ja kolmen sijaan käytin vain kaapista löytyneet kaksi, vähentämättä muita aineita
- Parhaan kakun saat varmasti noudattamalla Hans Välimäen ohjeita, mutta ei tämä hieman oikopolkuja pitkin tehty kakkukaan hullumpaa ollut.
- Muista nokare jäätelöä tai kermavaahtoa.
Hyvää ystävänpäivää kaikille!
Katri