Olah-Olah – lempiruokaa Indonesiasta

img_4467_0.jpg

Olin pari viikkoa sitten matkalla Indonesiassa. Rakastuin tähän pieneen ravintolaan täysin, joka oli Gili Airilla. Siellä palveli raskaana ollut nuori nainen nimeltä Aiya. Heidän ruokansa vei kieleni ja halusin ehdottomasti oppia tekemään suurta herkkuani Olah-Olahia heidän tapaansa. Päätin, että pyydän tätä nuorta naista opettamaan minulle tämän paikallisen ihanuuden. Kysyin ja ystävälliseen tapaansa hän suostui!

Pääsin tutustumaan vaatimattomaan keittiöön ja sain luvan kanssa ottaa kuvia ruuan valmistamisesta. Hän ei tietenkään puhunut mitään mitoista tai käyttänyt moisia, joten piti silmämääräisesti arvioida mitä hän siihen pisti.

OLAH OLAH

(annos on 1-2 hengelle)

1/2 Punainen paprika

2 kpl Porkkanaa

Kukkakaalia (oman maun mukaan)

Chilipaprikaa (oman maun mukaan)

1/2 Tomaatti

3 kpl valkosipulin kynttä

50g voita

1/-1 dl vihreitä papuja

Suolaa

Mustapippuria

Mausteseos (kasvisliemikuutio)

Osterikastiketta

kookosmaitoa tai kookosjauhetta

1/2 prk tomaattikastiketta

3-5 dl Vettä

LISUKE

Keitettyä riisiä

img_4467.jpg

Pilko kasviket pieniksi ja paista ne runsaassa voissa. Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää vettä runsaasti, jossa ne jatkavat hautumista. Lisää mausteet ja tomaattikastiketta sekä osterikastiketta. Pistä sekaan viimeisenä kookosjauhoa. Anna hautua 10-15 minuuttia. Keitä riisiä ja tarjoile riisi erikseen kastikkeen kanssa. Olin itse lisännyt riisin aterian sekaan. Ripottele pinnalle voissa kuulotettuja valkosipulisilppua.

img_4473.jpg

img_4475.jpg

img_4476.jpg

img_4477.jpg

img_4479.jpg

img_4478.jpg

img_4485.jpg

koti ruoka-ja-juoma matkat diy
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.