Olah-Olah – lempiruokaa Indonesiasta
Olin pari viikkoa sitten matkalla Indonesiassa. Rakastuin tähän pieneen ravintolaan täysin, joka oli Gili Airilla. Siellä palveli raskaana ollut nuori nainen nimeltä Aiya. Heidän ruokansa vei kieleni ja halusin ehdottomasti oppia tekemään suurta herkkuani Olah-Olahia heidän tapaansa. Päätin, että pyydän tätä nuorta naista opettamaan minulle tämän paikallisen ihanuuden. Kysyin ja ystävälliseen tapaansa hän suostui!
Pääsin tutustumaan vaatimattomaan keittiöön ja sain luvan kanssa ottaa kuvia ruuan valmistamisesta. Hän ei tietenkään puhunut mitään mitoista tai käyttänyt moisia, joten piti silmämääräisesti arvioida mitä hän siihen pisti.
OLAH OLAH
(annos on 1-2 hengelle)
1/2 Punainen paprika
2 kpl Porkkanaa
Kukkakaalia (oman maun mukaan)
Chilipaprikaa (oman maun mukaan)
1/2 Tomaatti
3 kpl valkosipulin kynttä
50g voita
1/-1 dl vihreitä papuja
Suolaa
Mustapippuria
Mausteseos (kasvisliemikuutio)
Osterikastiketta
kookosmaitoa tai kookosjauhetta
1/2 prk tomaattikastiketta
3-5 dl Vettä
LISUKE
Keitettyä riisiä
Pilko kasviket pieniksi ja paista ne runsaassa voissa. Kun kasvikset ovat kypsyneet, lisää vettä runsaasti, jossa ne jatkavat hautumista. Lisää mausteet ja tomaattikastiketta sekä osterikastiketta. Pistä sekaan viimeisenä kookosjauhoa. Anna hautua 10-15 minuuttia. Keitä riisiä ja tarjoile riisi erikseen kastikkeen kanssa. Olin itse lisännyt riisin aterian sekaan. Ripottele pinnalle voissa kuulotettuja valkosipulisilppua.