Mitä kysyä työhaastattelussa yritykseltä?

Nykyään työhaastattelu ei (ainakaan toivottavasti missään) ole enää tilanne, jossa hakija yrittää kaikin keinoin vakuuttaa yrityksen edustajat omasta ylivoimaisuudestaan. Päinvastoin, kyseessä on tutustuminen ja neuvottelu, jossa selvitetään löytyykö haastateltavan ja yrityksen välille yhteistyömahdollisuuksia, löytyykö matchia? Tällä hetkellä myös yrityksen pitää onnistua myymään itsensä tekijälle. Työnantajat ovat jo pitkään tsekkailleet lupaavien ehdokkaiden suosituksia, mutta nykyään on täysin tavallista, että myös ehdokkaat tsekkailevat työnantajia. Itsekin olen nyt kahden rekryprosessin loppuvaiheessa kysellyt verkostoistani kokemuksia yrityksistä ABC ja XYZ, sekä kahlannut läpi LinkedIniä ja muutamaa muuta kanavaa. Päätin jättää huomioimatta netin avoimet keskustelupalstat.

Mielestäni yksi erinomaisimpia keinoja erottautua muista hakijoista on se kohta, kun kysytään, että ”olisiko sulla meiltä jotain kysyttävää?”. Aina pitäisi olla!!! Esittämällä hyviä kysymyksiä osoitat olevasi aidosti kiinnostunut ja perehtynyt yritykseen sekä alaan.

  1. Ennen haastattelua tutustu yrityksen verkkosivujen ”ajankohtaista” / ”uutiset” -osioon. Mikäli viime aikoina on tapahtunut merkittäviä esim. yritysostoja, kauppoja, organisaatiouudistuksia – tartu näihin ja kysy vaikka missä mennään ja miten tämä uudistus on vaikuttanut työhön / rooliisi / paineeseen / johtamiseen / you name it.
  2. Ennen haastattelu tee yrityksen nimellä haku Kauppalehden verkkosivuilla. Loppuohjeet sama kuin yllä ^
  3. Kysy miten yrityksellä menee, mikä on taloudellinen tilanne? Mikä oli tavoite tälle vuodelle ja näyttääkö siltä, että siihen päästään? Ollaanko taloudellisesti vakaalla sijalla? Millainen omistuspohja yrityksellä on?
  4. Mikäli kyseessä on kansainvälinen yritys, kysy mitä asioita tehdään lokaalisti ja mitä yhdessä? Mitä asioita päätetään HQ:ssa käsin ja mitä itsenäisesti? Entä järjestelmät (ERP, CRM, HR, myynti jne.), lokaalit vai yhteiset?
  5. Miten perehdytys tapahtuu – ketkä osallistuvat ja kauanko prosessi kestää? Onko perehdytys enemmän muiden konkreettisen työn seuraamista vai tarvittaessa tuen pyytämistä?
  6. Etenemismahdollisuudet – missä ovat ne henkilöt, jotka ovat aiemmin tässä roolissa olleet?
  7. Mikä on tällä hetkellä yrityksen / tiimin / yksikön suurin haaste, ja suunnitelma sen taklaamiseksi?

Eiköhän näillä päästä jo alkuun 🙂 Mitä muita erinomaisia kysymyksiä tulee mieleen?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *