Mitä kuuluu nyt

Nopea hei! Kirjaston wifi tuntuu tänään olevan kutakuinkin puolellani, joten ilmoitan nopeasti olevani elossa ja parhaillaan sumplimme, miten paljon meitä lopputilissä koijattiin. Kyllä sieltä töistä tuli lomarahat, mutta niistä meni melkein puolet veroa. Ei siinä mitään, jos niin oikeasti kuuluu mennäkin. 

Viikon verran on saanut nyt olla möllötellä ja se on ihanaa. Tehtiin 23 kilometrin patikkaretki Ruined Castleen, katsastettiin Beauty and the Beast ja junailtiin Penrithiin metsästämään toveri-T:lle uudet Asicsit, joilla kelpaa pinkoa menemään. Omatkin käpäläni ovat palautuneet sen verran, että kävin eilen iltajuoksulla ja se oli vielä hauskempaa, kuin meidän ja erään esinaisen viimeviikkoiset läksijäiskekkerit. Ainakin omassa kategoriassaan. Tänne tuli sangen sateinen syksy sateisen loppukesän tilalle, mutta välillä meitä on hemmoteltu aurinkoisilla ja kuulailla päivillä. Mieliala on noussut noin viisikymmentä pykälää ja tuntuu, että olen taas kiinni tässä elämässä, jos niin voi sanoa. 

sakki.jpg

Kanssatussuttajia laadukkaassa ryhmäotoksessa.

Se kiinnittyminen tarkoittaa kiinnostusta tehdä suunnitelmia, jotka tunnetusti vaihtuvat koko ajan. Farmihommat taidan jättää vielä minuakin hullummille ja tyytyä yhden vuoden visiittiin. Onhan tätä ensimmäistäkin viisumia vielä puolet jäljellä. Saatan/saatamme suunnistaa Ulurulle katsomaan isoa kiveä ja sitten go west, eli nokka kohti länttä. Liikahdus jonnekin suuntaan tapahtuu kuitenkin satavarmasti pääsiäisen jälkeen, joten vielä jonkin aikaa saa täällä hengähtää ja nähdä ihmisiä! Viimeistään toukokuussa toivon mukaan olen/olemme taas jossakin työllistyneenä. Kyllä näitä Katoomban kanssakärsijiä tulee kuitenkin ikävä!

 

 

Suhteet Oma elämä

Veemäisin ammattiryhmä löytynyt: fine dining -kokit

Kaksi työpäivää jäljellä, kaksi! Eilisen höykytyksen jälkeen tämä uutinen kuulostaa vieläkin paremmalta. Allekirjoittaneelta on nimittäin hieman palanyt käpy tuohon pääkonttorimme vieressä sijaitsevaan fine dining -ravintolaan, jonne minua on heitetty auttamaan kaikista kiireisimpinä iltoina. Niin myös eilen.

Paikan ravintolapäällikkö on mukava, asiallinen mies ja hänen kanssaan sovimme jo jouluna, että mun tehtävä on viedä vain alkupaloja, leipää ja jälkiruokia. Alku- ja pääruuat ovat luokkaa jotain hienoa puoliraakaa lihaa kahdeksan erilaisen kondimentin kera helvetin kuumalla lautasella ja koko komeuden päällä kaksi luomuvinkuheinää ristissä niin, että ne lentävät pitkin lattioita ja symmetrisesti asetellut kastiketipat leviävät pitkin lautasta, jos käsi vähänkään väpättää. Koska tämä ei vielä ole riittävän fiiniä, lautaset ovat myös epäsymmetrisen muotoisia, jotta niistä on ummikon mahdotonta saada vinkuheinänpitävä ote.

Minä siellä siis eilenkin hoidin hommani  juostuani ensin pari tuntia meidän päämajassa, mutta kyllä vähintään yhden kokin pitää päästä joka naapurikonttorivuorossa huutamaan sanatarkasti, että ”ota se vitun lautanen”. Minullehan ei kukaan huuda vittua työpaikalla, joten napakasti ilmoitin, mitkä mun työtehtävät kyseisessä toimipisteessä on. Rouva kokilla valtavasta kiirestään huolimatta oli aikaa alkaa räyhäämään, kuinka minun kannattaisi alkaa harjoitella, kerran aion olla (fine dining) tarjoilija. Hyvä, että hän tietää mun tulevaisuudensuunnitelmat. Taisi se jotain lehmää ja huoraa huudella vielä perään, niin kuin kuka tahansa aikuinen ihminen työpaikallaan. Ihan rauhassa, minä en sinne astele enää koskaan ja kuulemani mukaan paikkaan on vaikea löytää työntekijöitä, sinänsä kummallinen juttu.

Millä muilla aloilla tällainen on enemmän sääntö kuin poikkeus?

Puheenaiheet Työ Ajattelin tänään