Tax back eli veronpalautus-pikaohjeet

Pikaterve Aucklandista! Juuri saamani tiedon mukaan edellisessä postauksessa mainitsemani tax back -asia onnistui ja kiivitilille oli kilahtanut muutama kolikko veronpalautusta. Mulla oli keskinkertainen stressi ymmärtää, miten homma hoidetaan, joten tässä pikaohjeet tuleville ja meneville work&holiday -ihmisille:

1. Rekisteröidy Inland Revenuen sivuilla. Mun piti myös soittaa sinne ja tunnistautua, suattaapi olla että sinunkin täytyy, eli arkipäivisin onnistuu.

2. Täytä kaikki tiedot ja hilirimppeet sinne sun omaan profiiliin. Varsinkin kiivipankkitilin tiedot. Ja sähköposti. Tarkista, että maksetut palkat näyttävät kutakuinkin oikeilta. Siellä on myös laskuri, jolla voi testata, kuinka paljon veronpalautusrahulia pitäisi suurinpiirtein tulla. Tax year päättyy huhtikuun lopussa (vai maaliskuun? No ei kuitenkaan joulukuun!), joten toukokuusta alkaen homman voi käynnistää.

3. Täytä IR3-lomake. Lähetä lomake ja toivo parasta. Jos olet poistumassa piakkoin maasta, kuten mulla oli tilanne, laita viestiä perään, että hei minä lähden kohta, tarvitsetteko mun suomalaisen pankkitilin tietoja ja miten tämä homma nyt ratkeaa… Ainakin omalla kohdallani ne laittoi vauhtia prosessiin ja rahat oli parin päivän kuluttua kiivitilillä.

4. Juhlista elämää vaikka kolmen ruokalajin illallisella Grey Lynnissä vietnamilaisella ravintolassa nimeltä Cafe Viet. 

Täällä on paljon kaikenlaisia sivustoja, kuten taxback.com, jotka tekevät tax backin tekemisestä hirvittävän vaikean kuuloisen, ja moni suostuu maksamaan jonkun 20% palautusssummasta näille toimistoille, kun eivät itse viitsi opiskella, miten homman voi hoitaa itse verkossa. Vähän vihaan kaikkea atk:ta, joten toivottavasti tästä karvalakkimallista oli jollekin apua ja lisää saa aina kysyä. Cheers! 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *