13/98 Tapaa drag-idolisi

Olin kerran seuraamassa yhden ranskalaisen suunnittelijan, Nelly Ben Hayounin, superenergistä keynote-puhetta. Nelly oli ihanan räiskyvä ja luova persoona ja esityksessä tuli paljon hyviä vinkkejä liittyen luovien projektien toteuttamiseen. Yksi niistä vinkeistä oli, että ”tapaa idolisi”. Oli se sitten kuka tahansa, niin tee kaikkesi, jotta pääset tapaamaan hänet.

Vinkki on jäänyt kytemään mun mieleen ja viime syksynä sain impulssin ottaa yhteyttä mun yhteen suomalaiseen drag-idoliin, Ville Kekäläiseen. Näin Villen hahmon Linnea Von Kattendamin esityksen, kun hän voitti Miss Drag Queen 2011 -kilpailun DTM:ssä. Esitys jäi mieleen, koska se erottui edukseen joukosta. Linnea oli tosi teatraalinen, dramaattinen ja jopa vähän pelottava hahmo. Hän muistutti enemmän Helena Bonham Carterin hahmoja Tim Burtonin leffoissa kuin perinteisempiä drag queenia, jotka ovat usein megavärikkäitä ja kimaltelevia.

Näin Linnean toisen kerran huhtikuussa 2018 Helsinki Drag Battlessa Virgin Oilissa. Hahmo oli selkeästi kehittynyt vuosien varrella. Linnea oli tällä kertaa vähän pehmeämpi, mutta edelleen itsevarma, näyttävä ja karismaattinen. Linnea aloitti esityksen juttelemalla yleisölle, kepeästi ja tuttavallisesti. Yleisössä mulle tuli heti sellainen rentoutunut tunne, että olen hyvissä käsissä.

Laitoin siis Villelle viestiä Instagramissa ja kysyin, että voitaisiinko tavata, jotta voisin kysellä vähän vinkkejä drag-harrastuksen aloittamiseen. Ville suostui ja päädyttiin juttelemaan dragista kahvikuppien ääreen. Tajusin heti, että meillä on jollain tasolla hyvin samanlaiset ajatukset dragista ja mua puhutteli tosi paljon Villen näkemys siitä, että dragissa voi hyvin yhdistellä imitaatioihin myös stand-uppia ja teatterimaisia piirteitä. Ville siis tekee sekä imitaatioita (mm. Paula Koivuniemi, Katri Helena, Sia) että esiintyy Linneana.

Oli todella antoisaa päästä inspiroitumaan ihmisestä, joka on itsevarmasti tehnyt sitä sun unelmajuttua jo kymmenen vuotta ja täysin uskollisena omalle tyylilleen. Ville oli äärettömän kannustava ja sain valtavaa boostia mun drag-uran alkuun. Eli tämä Nellyn vinkki siis todellakin toimi!

Tänä vuonna Linnealla on 10-vuotisjuhlavuosi ja innolla odotan jo vappuaaton show’ta! Jos et tunne vielä Linneaa niin Villen sivuilta www.villekekalainen.com löytyy paljon infoa mm. Linnean keikoista ja Instagramissa Ville ja Linnea löytyvät nimillä @villekek ja @linneavonkattendam . Suosittelen lämpimästi myös Linnean keikkoja!

Kuvankaunis Linnea Von Kattendam, kuvaaja Nelli Kivinen/ Nellikuvaa

Inspiroitunein terveisin,

Pasi

P.S. Yksi Villen kommentti vaikutti mun omaan tekemiseen aivan ylitse muiden, mutta paljastan sen vasta seuraavassa postauksessani 😉

kulttuuri teatteri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *