14/98 Ilmoittaudu drag-kisaan

31.10.2018 otin tämän järisyttävän ison askeleen ja lähetin hakemukseni Helsinki Drag Battleen. Se oli ehdottomasti viime vuoden jännittävin hetki! Itseasiassa tuolla päivämäärällä oli tuplajännä fiilis, koska tämä blogi myös meni liveksi silloin! En olisi vuosi sitten uskonut, että uskaltaisin tehdä tällaisia asioita. Olin jännittänyt jo pelkästään dragin aloittamista ja nyt olin osallistumassa drag-kilpailuun.

Olin nähnyt HDB:n ensimmäistä kertaa huhtikuussa 2018 ja taso oli kyllä melko korkea. Kisan voitti silloin Ville Kekäläinen, jonka tapaamisesta puhuin viime postauksessa. Ja Villen ansiosta minäkin lähetin oman hakemukseni! Ville heitti kahvittelun lomassa ajatuksen, että voisin hakea mukaan kilpailuun. Pidin sitä silloin lähes mahdottomana ajatuksena, mutta parin viikon hauduttelun jälkeen se alkoikin tuntua ihan hyvältä ajatukselta. Hullulta, mutta hyvältä.

Hakemus täytettiin netissä ja siinä oli aika paljon kysymyksiä, jotka auttoi mua samalla miettimään eteenpäin drag-hahmoani ja omaa esitystäni. Mielessä pyöri toki koko ajan se fakta, että olin täysin aloittelija ja että pitäisiköhän minun olla jo harrastanut dragia aikaisemmin, jotta voin osallistua kilpailuun. Olin joka tapauksessa hakemuksessani brutaalin rehellinen osaamattomuudestani. Alla ote hakemuksesta sekä hahmokuva, joka piti lähettää hakemuksen mukana (selkeästi pitää harjoitella tuota naisellista poseerausta vielä :D).

Hakemuksen lähettämisen jälkeen minulle tuli sähköpostissa kutsu haastatteluun. Sitä varten piti olla vastaukset muutamaan kysymykseen:

Mitä tarkoittaa Electric Neon sinulle?

Neonvalokylttejä

Värit pinkki, keltainen ja neonvihreä, multicolor!

Iso kihara tukka

Pop-musiikki ja syntikka (Madonnan Material Girl, Eurythmics Heaven must be missing an angel)

UV-valot

Kokosin nämä myös moodboardiksi.

Kerro hahmosi ydinajatus

Anna-Kari Virranviemä on 34-vuotias hyväntahtoinen viihdyttäjä ja esiintyjä, joka haluaa herättää positiivisia samaistumisen fiiliksiä olemalla positiivinen, aito, avoin, suorapuheinen (esim. Sohvisten Sanna ja Pirjo Heikkilä). Anna-Kari on enemmän komediakuningatar kuin mitään muuta. Hänessä asuu myös sisäinen diiva, joka haluaa laulaa eeppisiä rakkausballadeja ja saada yleisön kyynelehtimään. Unelmana olisi olla musikaalin päätähti.

Anna-Karin esitykset ovat tarinallisia ja meneviä. Hän rakastaa musikaaleja (Chicago, Grease, Kinky Boots, Rocky Horror Picture Show), tanssimista ja laulamista.

Anna-Kari haluaa, että ihmisillä olisi hyvä olla omassa kropassaan ja mielessään. Ja että rakastettaisiin toisiamme avoimesti.

Lisäksi kysyttiin sitoutumisesta ja mitä kiinnostavaa minulla olisi tarjota esitykseen.

Kaiken kaikkiaan haastattelutilanne oli superrento ja mukava. Haastattelijoina olivat tapahtuman ihanan positiiviset pääluotsit Antti Taipale ja Kaisa Vanne. Paikkana oli Stadin ammattiopisto Vallilassa, joka on mulle itseasiassa erittäin tuttu rakennus. Olen valmistunut sieltä tradenomiksi 2009, silloin se oli tosin vielä HAAGA-Helia. Haastattelussa oli mukana samaan myös Taru Haili, joka osallistui kisaan myös 2018. Tarun kanssa meillä synkkasi heti ja tajusin välittömästä että ollaan samoilla aaltopituuksilla. Tiedättekö sen tunteen, kun palaset vaan loksahtaa paikoilleen?

Haastattelun lopuksi Antti heitti ”niin siis tämä tarkoittaa nyt sitä, että olette mukana kilpailussa”. Mun fiilikset oli superpositiiviset ja jännittyneet, enkä tietenkään siinä vaiheessa osannut edes aavistaa kuinka iso juttu tämä tulisi olemaan mun drag-harrastukselle. Nyt on siis kulunut jo monta kuukautta tuosta ekasta haastattelusta, ja saatiin vihdoin lupa puhua kilpailusta julkisesti. Paljon kaikkea todella hienoa on tapahtunut viime kuukausien aikana, koitan kirjoittaa niistä kaikista tänne blogiin.Eli monta postausta aiheesta tulossa…

Alla on tapahtuman upea juliste, johon kuvat on ottanut Jukka Alasaari. Graafinen suunnittelu on Petri Tuohimaan käsialaa. Mun maskeeraus on tullut Stadin ammattiopistosta, superihanilta maskeeraajiltani Ninnulta ja Heliltä. Vaatteet olen ostanut UFFilta ja Hennesiltä. Varmasti olisi paljonkin lisää kiitettäviä, mutta niiden aika tulee vielä! Liput on hei myynnissä lippu.fi, jos haluatte tulla nauttimaan drag-taiteesta, luvassa koko illan show! En malta odottaa!

Superfiiliksin,

Pasi

kulttuuri tapahtumat-ja-juhlat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *