7/98 Keksi itsellesi drag-nimi

Drag-nimi on enne, johan sen kertoo vanha sananlaskukin. Halusin heti alusta keksiä itselleni jonkun sopivan drag-nimen, vaikka tuntuikin vähän hassulta keksiä ensin nimi luomukselle, joka valmistuisi vasta jälkikäteen. Ehkäpä kannattaisi puhua työnimestä.

Tein alkuun katsauksen erilaisiin drag-nimiin. Suomesta löytyy muun muassa tällaisia nimiä:

Kaksiosainen hahmonimi: Pola Ivanka, Cristal Snow, Miss Divet, Sirkka Tälli, Linnea Von Kattendam, Miss B, Mega-Paula, Bloody Mary a.k.a. Verinen Marjatta, Lady Clapback

Yksiosainen hahmonimi: Sheila, Kalkkuna, Xenia, NikoLa

Omalla nimellään esiintyviä: Jarkko Valtee, Osku Heiskanen, Jukka K, Jere Sivonen, Luka Tienhaara (ehkä oikea nimi?)

Ulkomaisista mainitsen tässä muutaman suosikkihahmoni nimen: Bianca Del Rio, Sasha Velour, Latrice Royal, Kim Chi, Jujubee

Johtopäätöksenä voisi sanoa, että drag-nimi on usein joko korostetun naisellinen (Miss, Lady), hieman humoristinen tai joskus se voi viitata johonkin korkea-arvoiseen (Queen, Royal). X-kirjain tuntuu esiintyvän drag-nimessä melko usein (Detox, Pandora Boxx, Xenia).

Omaa drag-nimeä miettiessäni, minulle tuli ensimmäisenä mieleen Ms Pax.

Nimi ei tietenkään ole pelkkä nimi, vaan se kertoo jo jotain itse hahmosta. Onko kyseessä kauneuskuningatar, komediakuningatar tai vaikkapa taiteellisempi kuningatar? Ms PAX olisi varmasti hahmona melko räväkkä, muotikeskeinen, sähäkkä muija. Sellainen, joita näkee elokuvissa vetämässä kabareeshow’ta kapakan lavalla. Glitteri pöllyää oluttuoppeihin, kun Ms PAX lehattaa pikkumekossaan ympäri huonetta.

Nimenä tämä olisi ollut minulle muuten sopiva sillä pax on latinaa ja tarkoittaa rauhaa (minut tunnetaan melko rauhallisena ihmisenä). Toisekseen se on hieman lähellä omaa nimeäni. Lisäksi englanniksi on olemassa sanonta ”pack a punch”, mikä tarkoittaa että jollain asialla on voimakas vaikutus tai pystyy lyömään voimakkaasti. ”She packs a punch”-lainista olisi ehkä saanut ihan kivan sanaleikin.

Ms PAX olisi myös uponnut hyvin perinteisen drag-nimikulttuuriin, mutta jotenkin se ei kuitenkaan tuntunut omalta.

Toisena nimiehdotuksena mieleeni juolahti Phyllis Love.

Phyllis Love oli yhden edellisen projektini työnimi, mutta jäi siinä yhteydessä käyttämättä, joten päätin lämmitellä sitä uudestaan. Phyllis Love olisi sydämellinen, fiksu ja sympaattinen. Phyllis rakastaa yöajeluita, musiikkivideoiden kuvaamista puhelimellaan, kaikkea pörröistä ja pehmeää. Phylliksen seurassa ei ikinä olisi tylsää.

Phyllis myös kuulostaa hassulta, jos sen lausuu suomalaisittain. Olin lähellä ottaa tämän nimen käyttöön. Ehkäpä jos johonkin yhteyteen tarvitsee luoda englanninkielinen hahmo, niin Phyllis Love olisi luultavasti ensimmäinen valintani.

Siinä edellisessä projektissani Phylliksellä oli vähän kujalla oleva kaveri, Brenda.

Brenda lähti siitä, kun työkaverini näytti pikkujouluissa meemin kissasta, jolla oli päässään joku tursilo ja tekstinä oli ”It’s called fashion Brenda, look it up.” Siinä sitten Brenda-läppää tulikin heitettyä toimistolla seuraavat kuusi kuukautta 😀

Brenda on vähän hassu, hömelö, homssuinen nainen. Hyväntahtoinen ja rakastettava, aina vähän pihalla muiden jutuista. Vähän mauton pukeutuja, mutta ei anna sen haitata. Drag-nimenä Brenda olisi ollut melko tavis, vaikka sinäänsä ihan käyttistä onkin.

Astetta aatelisempi nimivaihtoehto olisi ollut Lady Munchies.

Rakastan herkuttelua ja aatelisia ja Lady Munchies on niiden täydellinen yhdistelmä. Mulla pyöri päässä Downton Abbeyn Lady Mary, se on niin super classy nainen. Lady Munchies puolestaan liputtaa päiväkahvien puolesta. Hänellä on aina viimeistelty look ja korvissaan helmikorvakorut.

Lopulta kun olin käynyt läpi kaikki nämä englanninkieliset nimet, niin ei niistä oikein mikään tuntunut sopivalta. Muistan kuinka tekstailin ystävän kanssa ja mulla oli suunnitteilla tehdä juonnot yhteen meidän kaveriporukan proggikseen ja tarvitsin siihen jonkun suomenkielisen juontajan nimen. Siinä jotain höhöttelin itsekseni ja heitin, että se nimi voisi olla Anna-Kari Virranviemä. No, loppu on historiaa.

Anna-Kari Virranviemä kuvaa mun mielestä tosi hyvin tätä projektia. Se on alkuun ainakin vähän erikoinen yhdistelmä miestä ja naista ja sukunimi kuvaa sitä, että heittäydytään tuntemattomiin pyörteisiin. Anna-Kari on henkilö, joka ei ota elämää liian vakavasti. Hän on monitaituri ja luovii itsensä läpi sekä Suomi-filmin päätähtenä että oman elämänsä Conchita Wurstina. Joku voisi kuvailla AK:ta hedelmäsalaattina: raikas, värikäs, välillä makea, välillä kirpeä.

Voi olla, että jossain vaiheessa tulee eteen nimenmuunnos, mutta Anna-Karilla lähdetään vahvasti liikkelle.

Nimekkäin terveisin,

Pasi

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *