minipannareita ja juhannusfiiliksiä

Tiedosto_000-23.jpeg

Tiedosto_002-14.jpeg

Tiedosto_003-10.jpeg

Tiedosto_004-8.jpeg

Tiedosto_005-5.jpeg

Nyt tulee vähän viiveellä juhannuskuulumisia. Vietimme juhannusta meidän serkkujen mökillä syöden hyvin ja kisaillen olympialaisten merkeissä. Tulimme kuitenkin kotiin yöksi, koska tällä hetkellä ainakin on mukava nukkua omassa sängyssä, laskettuun aikaan kun ei ole enää montaa viikkoa. Harmi vaan kun ei tullut otettua enempää kuvia, vaikka olikin ihana keskittyä vain ja ainoastaan olemiseen. Kävimme viikonlopun aikana istuskelemassa myös täällä ”meidän” satamassa, katsottiin pitkästä aikaa ihan kahdestaan leffoja, bongattiin lähiseudulta niin kaunis kasvitieteellinen puutarha ja tietty syötiin hyvin, luonnonkukkakimppuja unohtamatta. Jännä ajatella, että kohta ollaan jo kolmestaan. <3 Lauantaina innostuin kokeilemaan mini pannareita, jotka onnistui ihan nappiin ja ihan normaalilla pannulla paistettuna.

Pannukakkuihin tarvitset (ohjeesta tuli viisi pannukakkua):

Kananmuna

Sokeria 2-3rkl

Creme fraichea 100g

Maitoa 1,5dl

Voisulaa 1rkl

Vehnäjauhoja 2dl

Leivinjauhetta 1tl

Suolaa ripaus

Vatkaa ensiksi kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä creme fraiche ja maito keskenään ja lisää seos sekä voisula muna-sokerivaahtoon. Sekoita jauhot ja lisää ne viimeisenä taikinaan. Taikina on sen verran paksua, että muista paistaa ne tarpeeksi miedolla lämmöllä ja voissa paistettuna tulee mielestäni parhaita.

Lisäksi oli tuoreita mansikoita sekä vatkasin kermavaahtoa, vailjasokerilla, sokerilla ja kardemummalla. Hyvä idis olisi myös grillailla hedelmiä pannareiden kaveriksi.

Ja eikun herkuttelemaan!

 

-Anna-Matilda

 

koti ruoka-ja-juoma