taivaallinen brookies -ohje

0FA302FB-BA31-470C-9E94-1E663E3A5914.JPG

9D94D711-36CC-455C-9D38-926DC59DB299.JPG

7210B026-F5B8-4C51-93EC-9443FA6763F7.JPG

F53555D5-A0AC-4EF8-B7CD-0778F5839889.JPG

Tämä ohje on niin herkku ja niin moni sitä jo kyselikin, että on pakko hehkuttaa sitä täällä blogissa. Jos viikko ei muuten oikein lähde käyntiin niin näillä herkuilla takaa varmasti makean maanantain! 😉

Eli kyseessä on Kinuskikissan Brookies -ohje. Leipomuksessa on kaikessa yksinkertaisuudessaan brownie pohjalla ja cookie päällä. Se leivotaan siis kahdessa osassa, mutta on helppo toteuttaa siitä huolimatta. Kinuskikissan ohje siihen löytyy täältä. Tässä alla on ohjeet miten itse toteutin sen, melkeimpä sama kuitenkin kuin tuo Kinuskikissan ohje.

 

Brownie-taikina:

160g voita

100g tummaa suklaata

2 1/2 dl sokeria

1/4 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

2 munaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

 

Cookie-taikina

125g voita

1 1/4 dl sokeria

1 muna

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

3 dl vehnäjauhoja

75g suklaarouhetta

 

Brownie-taikina. Laita uuni 200 asteeseen. Sulata liedellä kattilassa voi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää lämpimään voihin suklaapalat ja sekoittele niin kauan että ne ovat sulaneet. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, kananmunat ja jauhot. Varmista ennen munien lisäämistä, että taikina ei ole liian kuumaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n. 17x27cm reunalliseen uunivuokaan. Esipaista pohjaa n. 10-15 min. 10 minuutin paistolla pohja jää keskeltä taikinamaiseksi, jos kuitenkin tykkäät kypsemmästä pohjasta, anna pohjan paistua lähemmäs tuota 15 minuuttia.

Cookie-taikina. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna, vaniljasokeri ja seuraavaksi muutamassa osassa vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Suklaarouheena voi käyttää loppuosaa suklaalevystä, joka jäi aiemmasta taikinasta tai sit ostaa valmiita rouheita. Kokeilin kumpaakin ja omaksi suosikiksi nousi valmiit maitosuklaarouheet. Valmiit rouheet ovat kivan kokoisia paloja ja ne myös erottui kivasti valmiista lopputuloksesta sekä maussa, että ulkonäössä.

Lusikoi cookie-taikina esipaistetun brownie-pohjan päälle. Taikina saa jäädä kokkareiksi. Se tasoittuu kypsyessään. Paista samassa asteessa vielä noin 13 minuttia.

Anna brookiesien jäähtyä kunnolla ja leikkaa annospaloiksi vasta kylmänä.

Brookiesissa yhdistyy kivasti keksin rapeus ja suklaakakun suussasulavuus. Nämä ovat todellisia makeuspommeja ja toimii tosi hyvin vaikka lasten juhlissakin. Myös aika kiva herkku pääsiäiseksi.

Sit vaan herkuttelemaan! 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.