kesäkurpitsakeitto

Tiedosto_000-37.jpeg

Nyt on paljon ihania kotimaisia vihanneksia kaupoissa ja sen takia innostuin tekemään kesäkurpitsakeiton. Keittoon tuli pieni sipuli, jonka kuulotin kattilassa voi nokareessa. Sinne lisäsin yhden kesäkurpitsan kuorineen ja paloiteltuna, noin 3-4 dl vettä, kasvisliemikuution, mustapippuria sekä ripauksen suolaa. Keittelin niitä joitain minuutteja ja lisäsin ripauksen tuoretta basilikaa, timjamia ja ruohosipulia. Lopuksi lisäsin vielä pienen valkosipulin kynnen murskattuna, ison lorauksen kermaa ja muutaman pienen nokareen Aura -juustoa, jonka annoin sulaa kattilan vielä ollessa liedellä. Yhteensä keitin keittoa noin 15 minuuttia. Lopuksi vielä soseutus ja keitto on valmis. 

Tärkeintä mielestäni on maistella vähän väliä, jotta mitään makua ei tule liikaa tai vastaavasti liian vähän. Aura -juuston voi halutessaan korvata vaikka sulatejuustolla. Keittoa täydentämään sopii hyvin leipä ja keitetty kananmuna tai raejuusto.

Tämä oli aika herkullinen kombo tuoreita yrttejä ja kotimaista kesäkurpitsaa. 🙂

Täällä on mami flunssassa ja viikonloppuna olisi ristiäiset, toivottavasti ollaan koko perhe silloin terveitä! Onneksi järjestetään ristiäiset minun mummilassa, niin ei ole täällä kotona juhlien laittamisen suhteen stressiä. Innolla odotan, että vihdoin viikonloppuna pikkuinen saa nimen. <3

Kivaa viikkoa kaikille!

-Anna-Matilda

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.