Päivä 2, pepun kasvatus

Toinen päivä. Ja monta vielä tulossa. Uutisissakin mainittiin, että 15 päivää on lyhyt aika ja toimenpiteitä tullaan jatkamaan pidemmälle. Tiesitkö että Wuhan on edelleen ”kiinni”? Yli 50 päivää eristyksissä.

Lentoyhtiöt peruvat lentoja,  hotellit heittävät asiakkaitaan ulos, valtiot sulkevat rajojaan. Kuulostaa rajulta. Onneksi oma perhe on lähellä ja yhdessä. Aurinkorannikon suomalaisissa facebook-ryhmissä käy lentolippukauppa kuumana seuraavien päivien lennoille, kunnes lentoyhtiöt lopettavat Malagaan lentämisen.

Minun päivä alkoi pepun kasvattamisella. Ei, en tehnyt kyykkyjä, koska kipeät polvet. Mutta tein pataleipää. Äitini lahjoitti minulle vielä vuosi sitten teräspadan, nimenomaan leivän leipomiseen. Olen tainnut käyttää sitä kerran, ehkä kaksi. Tämän aamun leipä oli ihan kelpokamaa, joten huomenna ehkä uusiksi. Valmistelut tein jo edellisenä iltana ja jätin taikinan yöksi kohoamaan. Helppoa, mutta saattaa olla vain aloittelijan tuuria.

Mies kävi tänään asioilla kaupungilla. Hänen mukaansa ihan normaalilta näytti, toki ihmisiä oli vähemmän liikkellä, mutta kyllä heitä oli. Hän kävi pankissa, kaupassa ja apteekissa. Ihmisiä on pyydetty pitämään turvaväliä toisiinsa vähintään metrin verran. Joka paikassa on laitettu teippiä lattialle muistuttamaan turvaväleistä. Someryhmissä pelotellaan, että täytyy varata ties mitä papereita ja todistuksia kun lähtee ulos asioille, mutta mihinkään tällaiseen mieheni ei törmännyt.

Paikalliset teleoperaattorit kokevat ongelmia, sillä kaikki, siis lähes kaikki asiakkaat, ovat kiinni puhelimissaan. Someselailua, suoratoistoa… Verkot ovat kuormittuneet ja teleoperaattorit ovat pulassa. Hassu juttu, mihin eivät osanneet ehkä varautua.

Vielä eivät ole seinät kaatuneet päälle, mutta mielessä pyörii huoli tulevasta, varsinkin taloudellisesti. Jos tilanne jatkuu pitkään tällaisena niin tulot voivat kärsiä. Mutta menot eivät ole kadonneet mihinkään – vuokra, laskut, verot jne. Aika näyttää miten kunkin käy.

Opiskeluni myös pyörii päässä, sillä en ehdi opiskella ollenkaan kun lapset ovat kotona. Toisilla kanssaopiskelijoilla on nyt enemmän aikaa lukemiseen, kun eivät käy töissä. Itselläni opiskelulle pyhitetty aika on supistunut, täysin olemattomaksi. Maailma ei toki tähän kaadu, ja opinnot ehtii suorittamaan myöhemminkin. Laissa on muuten määritetty, että jos poikkeustila jatkuu kauan, eikä kokeita voida järjestää, niin kaikki opiskelijat pääsevät läpi kokeista. Arvosanaksi saa vain 5, eli läpi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *