Go to terveellisempi suklaakakku

 

IMG_20181019_194352.jpg

Lämpimästi tervetuloa blogihistoriani ensimmäisen reseptin pariin! Tämä on the kehitelmä, jonka puoleen käännyn äkillisen leivontaterpeen iskiessä. Aineissosat löytyvät lähes poikkeuksetta aina kaapeistani ja valmisprosessi on hyvin yksinkertainen. Pidemmittä puheitta ohjeen pariin:

Tarvitset:
2 banaania
2 kananmunaa
1,5dl kaurahiutaleita
1,5 ruokalusikallista kookosöljyä
3 ruokalusikkallista kaakaojauhetta
1,5 ruokalusikallista ruokosokeria (myös esim. hunaja tai tavallinen sokeri toimii)
1/3dl hasselpähkinärouhetta (voi jättää pois tai korvata muulla pähkinärouheella)
muutama ruokalusikallinen kaurajuomaa (muut maidot käyvät hyvin)

Laita banaanit, kananmunat, kaurahiutaleet ja kookosöljy tehosekoittimeen tai soseuta sauvasekoittimella, kuten itse teen. Lisää ja sekoita seokseen kaakaojauhe, ruokosokeri, hasselpähkinärouhe ja kauramaito. Mainittakoon, että teen itse kyseisen kakun melko tunnepohjalta, enkä mittaa ainesosia ainakaan kovin tarkkaan, joten suosittelen luottamaan omiin mieltymyksiin ja näkemyksiin.

Kaada valmis taikina vuokaan. Itse käytin 20cm irtopohjavuokaa. Paista 175asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nauti. Jos olet maapähkinävoin ystävä, suosittelemaan nauttimaan sitä kakun kanssa, tai kakkua sen kanssa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *