Itte tein! // Pitsimatto

Annie Mink

Ajattelin tänään tuoda vähän erilaista sisältöä tähän blogiini kirppisjuttujen ja asukuvien lisäksi. Nimittäin kirppistelyn lisäksi rakastan monia muitakin juttuja ja niitä olisi kiva täällä blogissa jakaa. Joten tänään alkaa uusi Itte tein! -juttusarja ja esittelen viimeisimmän valmistuneen käsityöni, violetin pitsimaton! Kurkatkaa myös yksi käsitöihin liittyvä tapahtumavinkkaus postauksen lopusta :)

Olen ehkä jossain postauksessa sivulauseena maininnut käsityöharrastuksestani. Minulla on aina joku neule tai virkkaus kesken, tälläkin hetkellä taitaa olla kolme työtä aloitettuna. Neulon lähes joka päivä. Esimerkiksi Netflixiä katsellessa, bussissa ja joskus ihan muuten vain. Otan yleensä jonkun pienen työn mukaan laukkuuni ja vaikka kaverin luona kyläillessä nappaan jossain välissä puikot ja langat käsiini kaverin kanssa juttelun seuraksi. Neulominen ja virkkaaminen ovatkin siitä hyviä ajanvietteitä, että niitä tehdessä voi samalla tehdä myös jotain muuta. Sohvalla makoilu ja telkkarin tuijottaminen ei tunnu yhtään niin turhalta laiskottelulta kun samalla saa tehtyä itselleen vaikka uuden kaulaliinan!

Neulon ja virkkaan paljon itselleni, mutta myös lahjaksi muille. Onkin melkein kivempaa tehdä jotain toiselle ja nähdä, miten kaveri ilahtuu kättesi tuotoksesta. Tein viime kesänä meille kotiin tällaisen samanlaisen pitsimaton pienemmässä koossa kylppäriin ja kaverini ihastui mattoon täysin. Tämä Virkkuri-kirjan ohjeella tehty matto on todella mukava ja helppo tehdä, joten päätin tehdä toisen kaverilleni lahjaksi. Muokkasin ohjetta hieman ja tein loppuun muutaman lisäkerroksen, jotta maton halkaisijaksi tuli yli metri. Viime viikonloppuna pääsin viemään maton Jyväskylään uuteen kotiinsa ja se otettiin vastaan erittäin iloisesti!

Tiuku-kissa tuli heti tarkistamaan, onko uusi matto tarpeeksi hyvä hänen tassuilleen!

Matosta tuli mielestäni erittäin kiva ja juuri sopiva uuteen kotiinsa! Hieman se vielä kuvien ottamisen aikaan kupruili, sillä maton päällä ei vielä oltu ehditty tassuttelemaan tarpeeksi :) Voin lämpimästi suositella Molla Millsin Virkkuri-kirjoja! Ohjeet ovat erittäin ihania ja selkeästi tehtyjä. Vaikka olisit viimeksi virkannut koulun pakollisilla käsityön tunneilla, saat varmasti näiden kirjojen ohjeilla käsityöharrastuksen taas alkuun!

Vinkataan vielä tähän loppuun yhdestä pienestä kivasta tapahtumasta täällä Tampereella! Jos virkkaaminen alkoi kiinnostamaan, mutta taitoa ja välineitä ei juuri nyt löydy, kannattaa suunnata huomenna keskiviikkona 2.3.2016 Kahvila Kaihoon! Forget Me Notissa ja Kahvila Kaihossa järjestetään silloin Talvituuletus, jonka yhtenä ohjelmanumerona on virkkaustyöpaja. Siellä opastetaan mm, isoäidinneliöiden ja muiden pienten virkkuutöiden maailmaan suloisen Kahvila Kaihon puolella kello kolmesta eteenpäin. Päivän aikana on myös arvontoja ja mahtavia alennuksia Forget Me Notin vintagepuolella, suosittelen ehdottomasti piipahtamaan Aleksanterinkadulla! Lisätietoa tapahtumasta Facebookissa.

 

Onko täällä muita innokkaita kässäilijöitä ja mitä mieltä olitte vähän erilaisesta postausaiheesta? Painakaa sydäntä, jos postaus miellytti :) Mukavaa talvilomaviikkoa kaikille!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.