Lapsuuden lempparista aikuisuuden käyttövaatteeksi

Annie Mink

takki Volcom (kirppis), huivi kirppis, glitterhansikkaat Beyond Retro, Lontoo, musta villapaita Ellos, minihame itse tehty, lenkkarit New Look, Lontoo

 

Miten nämä päivät vilisevätkään hurjaa vauhtia eteenpäin kevättä kohti! Sulavat kadut ja nousevat lämpötilat ovatkin saaneet houkuteltua pukeutumisen kevyemmäksi ja kenkävaihtoehdot monipuolisemmiksi talvikenkien pikku hiljaa jäädessä odottamaan seuraavaa talvea. Eipä ihmekään, että Trendin kuukauden muotihaasteeksi on valittu lämpenevien kelien kunniaksi minihame! Täytyipä sitten itsekin osallistua haasteeseen omalla lemppari minilla tietenkin.

Tämän asun suloisesta pallohameesta minulla onkin pieni tarina kerrottavana. Se ei nimittäin ole ollut aina hame, vaan tämä vihreäkankainen pallokaveri oli minun käytössäni jo 20 vuotta sitten paitana pikku-Annilla. Paita oli silloin ehdoton lempparivaatteeni sen kanssa yhteen kuuluvien vihreiden housujen lisäksi. Paidan on minulle tehnyt alunperin joko äitini tai tätini, tästä ei ole täyttä varmuutta. Kun paita jäi minulle pieneksi, jätettiin se talteen varalta, sillä paita oli minulle yksinkertaisesti niin rakas. Onneksi paita säästettiin, sillä muutama vuosi sitten löysin pallopaitani varastosta ja aloin miettimään, miten saisin sen taas käyttöön. Kangas oli vielä hyvässä kunnossa kovasta käytöstä huolimatta. Paita oli väljä laatikkomainen college, joten se olikin erittäin helppo muokata hameeksi poistamalla hihat, avaamalla kaula-aukko ja ompelemalla kuminauhakuja vyötärölle. Paidassa ollut pikkutaskukin näyttää mielestäni kivalta yksityiskohdalta hameessa edelleen. Näin sain lapsuuden lempparin vielä käyttöön aikuisiälläkin, miten mukavalta tuntuukin hyödyntää vanhaa vaatetta uudestaan eri käyttötarkoitukseen!

Asusta muuten, kävin poikaystäväni kanssa viime marraskuussa Lontoossa ja odotin suuresti Beyond Retron penkomista. Olen aiemmilla Englannin reissuillani tehnyt kyseisessä vintagekaupassa monien tuntien onnekkaita etsintöjä, mutta tällä kertaa mukaan tarttui vain tuollaiset hauskat glitterisinä kimmaltavat käsineet. Niiden kaunis kimallus ei kuvissa kuitenkaan näkynyt tänään, joten hanskat eivät ole nyt kuvissa niin edustavat kuin paljaalla silmällä katsoessa. Samaisella Lontoon reissulla sisäinen harakkani oli jotenkin päässyt lentoon ja bongasin nuo hohtavan kiiltävät lenkkarit myös. Olin aiemmin kuolaillut Niken vastaavia tossuja, mutta niiden kalliin hinnan ja huonon saatavuuden takia jätin kenkien haaveilun sikseen. Onneksi peilikiiltävät tossut pistivät silmääni Oxfordin Streetillä Black Fridaysta johtuvasta shoppailutungoksesta huolimatta. Ja aika kivalta nuo lenkkarit näyttävätkin minihameen kanssa kun hamekin on vähän leikkisä!

Kuvat Tiina / Tiiti's

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.