Vaatevallankumous ja tapahtumavinkkauksia viikonlopulle

Annie Mink

Tällä viikolla vietetään Vaatevallankumousta kolme vuotta sitten romahtaneen Rana Plazan vaatetehtaan uhrien muistoksi sekä vaateteollisuuden läpinäkyvyyden lisäämiseksi. Vaatevallankumous kehottaa ihmisiä kysymään vaatteiden valmistajilta, kuka tarkkaan ottaen vaatteet tekee ja missä oloissa? Itsekin lisäsin juuri Instagramiin kuvan kysyäkseni Ivana Helsingiltä, kuka on tehnyt heidän tuotteensa, jotka omistan. Toivon, että he vastaavat pian kysymykseeni, sillä asia kiinnostaa kovin. En itse löytänyt tuotannosta muuta heidän nettisivuiltaan, kuin että kaikki neuleet tehdään Suomessa ja Helsingin ateljeessa tapahtuu mallistojen uniikki- ja pientuotantoa, mitä se sitten ikinä tarkoittaakaan? Haluaisin kovasti tietää, tehdäänkö siis ihan kaikki Ivana Helsingin tuotteet Suomessa ja mistä materiaalit tulevat? Toivottavasti saan asiaan vastauksen. // edit. Sain vastauksen itse Paola Suhoselta ja hän kertoi Ivana Helsingin vaatteiden olevan valmistettu pienissä perheyrityksissä Turkissa, Liettuassa ja Suomessa. Kuulostaa hyvältä, olisi mielestäni kuitenkin ihan suotavaa jos tämä tieto löytyisi myös heidän nettisivuiltaan?

Vaatevallankumousta vietetään myös muutenkin tämän viikon aikana ja huomasin Facebookista, että tänä viikonloppuna tapahtuu Tampereella kaikenlaista kivaa aiheeseen liittyen! Tässä siis muutamia vinkkauksia, minne kannattaa tänä viikonloppuna mennä :)

Vaatevallankumous Forget-Me-Notissa

Lempiputiikissani vietetään Vaatevallankumousta mm. vaihtopisteen merkeissä, jolloin voit tuoda jonkun sinulle ylimääräisen vaatteen liikkeen vaihtorekkiin ja saada vaihdossa itsellesi tilalle jotain kivaa! Lisäksi Forget-Me-Notissa on erilaisia tarjouksia Vaatevallankumouksen kunniaksi. Tiesithän, että kaikki Forget-Me-Notin tuotteet ovat vastuullisia ja eettisiä?

Lauantaina 23.4.2016 klo 11-16
Forget-Me-Not
Aleksanterinkatu 30, 33100 Tampere

MUKA VA & MUKA VA mini SS16 lanseeraus Super Mukavassa

Tämä nyt ei varsinaisesti Vaatevallankumoukseen liity, mutta MUKA VA on vastuullinen suomalainen vaatemerkki ja on mielenkiintoista nähdä, miltä uusi mallisto näyttää! Tarjolla Super Mukavassa on kuulemma hattaraa ja kuohuvaa sekä edellisen malliston tuotteita alennuksessa :)

Lauantaina 23.4.2016 klo 11-17
Super Mukava
Otavalankatu 3, 33100 Tampere

Moron Peräkonttikirppis Keskustorilla

Perinteinen Aamulehden Moron järjestämä Peräkonttikirppis tulee taas! Sunnuntaina Keskustori täyttyy kirppismyyjistä sekä -ostajista ja paikalla on varmasti paljon porukkaa. Kannattaa varata mukaan käteistä rahaa ja toivoa, että sää on suotuisa kirppistelylle!

Sunnuntaina 25.4.2016 klo 9-15
Keskustori, 33100 Tampere

Vaatevallankumous Werstaalla

Werstaalla on kaikenlaista mukavaa ohjelmaa Vaatevallankumouksen merkeissä sunnuntaina. Paikalla pääsee esimerkiksi kiertämään Tekstiiliteollisuusmuseoon ja Myytti naisten työstä -näyttelyyn, Werstaalla on myös vaatteiden vaihtotori sekä vintage-vaatteiden arviointia ja neuvoja kuinka pitää huolta vaateaarteistaan. Myös eettisiä ongelmia pohditaan Vaatevallankumouksen merkeissä ja annetaan vinkkejä, kuinka vanhoja materiaaleja voidaan uusiokäyttää. Paljon mielenkiintoisia asioita yhdessä tapahtumassa, kannattaa käydä tutustumassa!

Sunnuntaina 25.4.2016 klo 9-15
Työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8, 33210 Tampere

Oletteko te osallistuneet Vaatevallankumoukseen? Nähdään viikonlopun tapahtumissa!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.