Viimeisimmät vintage-löydöt

Annie Mink

Olen viime aikoina löytänyt niin hyviä vintage-aarteita, että ajattelin esitellä niitä teillekin! Olen yleensä esitellyt vaatteitani vain asukuvien muodossa, mutta ajattelin nyt kokeilla tällaista tapaa näyttää teille heti uusimmat löytöni. Mitä mieltä olette, haluatteko että teen jatkossakin tällaisia esittelypostauksia? :)

Aloitetaan tällä ihanalla punavalkoisella Vuokon kauluspaidalla! Suurinosa näistä aarteista löytyi pari viikkoa sitten Uffilta, kun uusi valikoima oli tullut liikkeisiin. Silloin tekee yleensä kyllä huikeita löytöjä! Vuokon Suomessa tehdyt vaatteet ovat mielestäni niin ihania, mahtava ajaton design ja laadukkaat materiaalit, voiko parempaa ollakaan. Siispä olin aivan haltioissani, kun tämä paita tarttui hyppysiini! Yritän pian saada asukuvia tämän kaunokaisen kanssa!

Tämä mustavalkoinen kauniin graafinen Arolan neulemekko löytyi FB-kirppikseltä. Googlailin vähän lisätietoa Arolasta ja selvisi, että kyseessä on alkujaan ollut pieni neulekutomo Kylmäkoskella Arolan kartanon yhteydessä. Harmittaa kyllä, että niin monet suomalaiset vaatevalmistajat joutuivat 90-luvun laman aikana lopettamaan toimintansa, niin kävi myös Arolalle. Onneksi silloin vaatteista tehtiin niin kestäviä, että yksikin vaate voi ilahduttaa vielä monia kierrättämisen ansiosta. Hieman jo salaa odotan syksyisiä hetkiä tämän neulemekon kanssa... :)

Sitten vähän tunnetumpaa klassista Suomi-designiä. Kaunis kimonomainen Marimekon mekko 70-luvulta löytyi myös Uffilta. Minusta on todella hienoa, jos vaatteisiin on merkattu sen valmistusvuosi, vaatteen ikää ei tarvitse arvailla kun se on selkeästi merkitty materiaalilappuun. Kuvista ei nyt ihan parhaiten hahmota, miltä mekko näyttää, mutta tämä mekko on aivan täydellinen kesäpäiviä varten. Voin niin nähdä itseni tämä ylläni ja hellehattu päässäni puistopiknikillä!

Mainitsinkin aiemmin, että haluaisin löytää vaaleansiniset vintage-farkut, mieluusti Leviksen 501:set. Sellaisiakin Uffilla oli, mutta valitettavasti kaikki vääränkokoisia. Silmääni sattui Leviksiä etsiessäni myös nämä farkut, jotka osoittautuivat sovituksessa juuri passeleiksi! Itse asiassa, nämä ovat ehkä vielä parempi vaihtoehto kuin Levis, sillä kyseessä on kotimainen tuote! Very Nice -merkkisiä farkkuja valmistetaan vieläkin M.A.S.I. Companyn toimesta, mutta osa tuotannosta on lähivuosina siirtynyt Pohjois-Savosta Viroon. Näissä kuitenkin vielä komeilee Made in Finland -teksti. Farkku ei ole ihan niin vaaleaa, kuin haaveilin, mutta kuitenkin tuollainen kauniin kulunut denim-sininen!

Etsimääni vaaleampaa farkkua löysin kuitenkin hameen muodossa! Tämä sama hame näkyikin jo edellissä asukuvissa. :)

Viimeisenä simppeli puuvillainen musta midimekko. Mekko on ihanan pehmeä ja mukava päällä, helma ylettyy minulla hieman yli polven. Tämä on juuri tällainen perus hyvä arkimekko, jota voi maustaa halutessaan erilaisilla asusteilla.

Sellainen vintage-saalis tällä kertaa! Vintage-vaatteiden ostaminen on mielestäni kyllä parasta, vaatteisiin liittyy aina omanlaista tunnelmaa sekä historiaa. Vintage-shoppailu on kyllä minulle paljon antoisampaa kuin vaikka nykyisissä ketjuvaateliikkeissä pyöriminen. :) Ja tällä kertaa suurinosa on vielä Suomessa tehtyjä! Mitä mieltä olette aarteistani, löytyykö suosikkia? :) Kertokaa tosiaan myös, jos tällaiset postaukset olisivat kivoja jatkossakin!

Painakaa sydäntä jos tykkäsitte ♥ Ihanaa sunnuntain jatkoa kaikille!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.