Ihana avokado ja taatelipekonit

Mä olen niin hurahtanut avokadoon. Olen useasti yrittänyt totutella avokadon makuun ja se on aina maistunut ihan kamalalta, mutta nyt tänä keväänä musta on tullut ihan hullu avokadon syöjä. Viikkojen ajan oon tunkenut sitä melkein päivittäin salaatin joukkoon ja nyt löysin reseptin, jossa sitä käytettiin leivän päällä yhdessä peston kanssa (siihen kuului muutakin, mutta meillä ei ollut kaapissa kuin pestoa ja avokadoja)….ja oli aivan ihanaa. Nyt olikin sitten tarkoitus kokeilla sitä kuuluisaa avokadopastaa, mikä oli hitti silloin jokunen vuosi sitten. Vähän versioin kuitenkin tuota reseptiä, kun ihan kaikkea ei meidän kaapista taaskaan löytynyt.

WP_20150420_9745.jpg

 

Eli aluksi sekoitin kulhossa oliiviöljyä, valkosipulia, suolaa, pippuria, sitruunanmehua (tiiviste) ja semmoista chiligarlic-soossia, joka on ostettu jostain etnisiä ruokatarvikkeita myyvästä kaupasta. Sinne sekaan heitin sitten avokadonpalaset ja lopuksi kippasin keitetyt täysjyväpastat joukkoon. Tuli kyllä hyvää, varsinkin, kun seurana oli grillissä paistetut pekoniin käärityt taatelit. Tuokin oli uusi tuttavuus minulle, maistoin viikonloppuna ensimmäistä kertaa noita ja jäin koukkuun samantien.

 

WP_20150420_8849.jpg

Hirveän kuvauksellisia ei noista taatelipekonihärpäkkeistä tullut, mutta sitäkin maukkaampia. Grillissä miedolla lämmöllä tarpeeksi pitkään, niin että taateli on pehmennyt ja pekoni tietysti saanut vähän väriä. Itse laitoin nuo folion päällä grilliin, ettei ne pala niin helposti. Luultavasti nämä tulevat olemaan mun tämän kesän hittigrillaustuote. Nam!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *