AnniFitness-köökki: Proteiinipatukat
Modernin, urbaanin ja filmaattisen, itsestään huolehtivan nykysapiensin on hankalaa välillä pitää energiatasonsa hallinnassa. Minä päätin kokeilla, josko itse tehdyistä proteiinipatukoista olisi välipalaksi, suklaankorvikkeeksi, palautusnaposteltavaksi tai ylipäätään miksikään syömäkelpoiseksi.
En ole valtava energiapatukoiden fani, mutta inspiroiduin hysteerisesti tästä Torkkuja ja nokkosia -blogin ohjeesta – enkä vähiten siksi, että blogi on niin kaunis, että taisin turauttaa kyynelen näppikselle. Niin paljon tyylitajua, niin tarkkoja ja hyvin valaistuja kuvia, niin hyvää tekstiä. Noh, toivottavasti tässä blogissa rempseys korvaa sen, minkä ammattimaisessa kuvastonkauniissa tunnelmallisuudessa häviää.
Muistinko mitata ainekset? En. Lisäilinkö niitä holtittomasti? Kyllä. Unohdinko veden ja lisäsinkö sitä lopulta liikaa? Kyllä. Piiruntarkkaa ohjetta siis ei löydy, mutta mukaellen Emmi-Liian reseptiä patukat syntyivät kutakuinkin näin:
KOTITEKOISET PROTEIINIPATUKAT
2,5 dl siemeniä (minulla pinjan-, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä)
0,5 dl kaurahiutaleita
1 dl maapähkinävoita (sokeritonta)
1 dl kookosöljyä
Kaksi kauhallista riisiproteiinia (minulla Foodinin vaniljaheraproteiinijauhetta)
1/2 dl vettä
Kuivattuja mulpereita tai inkamarjoja (minulla kuivattuja karpaloita)
Aja siemenet blenderillä rouheeksi. Mittaa kulhoon maapähkinävoi, kookosöljy ja riisiproteiini. Vaivaa ainekset yhteen sormin. Lisää seokseen vesi ja sekoita. Lisää (halutessasi) marjat. Painele taikina vuoan pohjalle ja pane se pakastimeen tai jääkaappiin tunniksi. Leikkaa taikinalevy patukoiksi.
HUOM! Toisin kuin Emmi-Liian, minun versioni ei ole sokeriton (karpaloissa oli hieman sokeria) eikä vegaaninen (heraproteiini on eläinperäistä).
Levy jämäköityi jääkaapissa noin tunnissa. Mitä hienommaksi siemenet ja marjat pienennät, sitä tiiviimpi patukka.
Kääräisin patukat leivinpaperiin paperinarulla ja otin tuhat valokuvaa tuhannella eri filtterillä…
….mutta kaiken bloginättiyden lomassa on tekovaihe, jossa kädet ovat lähmässä, tuotos näyttää yrjöltä ja kokki juo halpaa punaviiniä valkoviinilasista, koska tiistai, ja koska se nyt jotenkin kuuluu tähän.
Jaa että miten onnistui?
MAKU: Aika hyvä! Kovin siemeninen. Karpalot ovat tarpeen, jotta siementen puisevuus taittuu. Ihanan täyteläinen maapähkinäisyys.
RAVINTOARVO: En osaa laskea tai arvioida kunnolla, mutta näkö, maku ja järki sanovat, että rasvaa on reippahasti. Proteiiniakin pitäisi olla, siitä päätellen että pussista ainakin hupeni kovasti. Väittäisin, että ihan energisoivia pökäleitä!
VALMISTUS: Naurettavan helppoa ja aika mukavaa!
KÄYTTÖTARKOITUS: Minä löysin itseni napostelemasta näitä ihan makeanhimoon. Siirtää nälkää aika tehokkaasti.
Muuten; tuota sokeritonta maapähkinävoita saa myös Lidlistä, ja se on aivan käypää tavaraa!
Energiapitoista viikon jatkoa kaikille!
Anni
Psst! Tästä löydät tiesi edellisiin AnniFitness-köökki-postauksiin:
Palkkarimehujäät
Avokado-banaanismoothie