Mihin haluat sitoutua?

Kun lähtee elämään oman näköistä elämää, on sitouduttava tiettyihin asioihin. On sitouduttava sellaisiin asioihin, jotka eivät alkuun tunnu ollenkaan mukavilta, vaan vanhan minän silmissä ne näyttävät täysin järjettömiltä. Niin sanotun egon silmissä ne näyttävät täysin järjettömiltä. Tämä johtuu siitä, että olemme niin pelokkaita luopumaan säännöistä, joiden luulemme pitävän meidät kasassa. Voimme luulla jopa kuolevamme, jos yritämme romuttaa sitä pohjaa, jolle olemme itsemme rakentaneet.

Tuo pelokas puoli meissä ei kuitenkaan ole todellinen minämme, vaikkakin se on osa meitä. Tästä syystä tuosta pelosta on turha yrittää päästä eroon. Koska olemme ihmisiä, siitä ei edes voi päästä eroon, mutta sen kanssa voi oppia elämään. Kun tiedostaa, että pelosta huolimatta voi toimia, alkaa vapautua. Oikeastaan tietynlainen pelko on merkki siitä, että on kulkemassa oikeaan suuntaan. Silloin tuntee sisimmissään, että pelkoa vastaan toiminen on oikein, mutta järki ei anna meidän toimia. Ja tuollaisia pelkoja päin on uskallettava mennä, jos haluaa alkaa elää sydämensä ohjaamaa elämää.

Sydämen ohjaaman elämän eläminen on ennen kaikkea sitoutumista itsensä puolelle. Sitä, että päättää olla oma paras ystävänsä ja muodostaa vahvan tiimin itsensä kanssa. Usein, jos mietin niitä sääntöjä, joilla suorittaja-minä minua pelottelee, huomaan että nuo säännöt eivät todellakaan ole minun puolellani vaan minua vastaan. Siksi olenkin opetellut kysymään itseltäni, että toiminko nyt pelosta vai rakkaudesta käsin? Tukeeko tämä päätös aidosti hyvinvointiani vai vain ihanteellista kuvaani siitä, millainen minun pitäisi olla, kun olen ”hyvinvoiva”.

4f0bc17dd9df4b986b59a64bff30d496.jpg

Kuva Pinterest.

Jotta voisin tarkistaa, että olen kulkemassa oikeaan suuntaan, halusin laatia listan niistä asioista, joihin päätän omassa elämässäni sitoutua:

  • Sitoudun kuuntelemaan sydäntäni, enkä pelokasta mieltäni. Vaikka se tuntuisi hullulta.
  • Sitoudun pelon sijaan rakkauteen.
  • Sitoudun kurin sijaan nautintoon.
  • Sitoudun ryntäilyn sijaan rauhaan.
  • Sitoudun itseni kehittämisen sijaan itseni kohtaamiseen.
  • Sitoudun pakenemisen sijaan eheytymiseen.
  • Sitoudun kontrollin sijaan luottamukseen.
  • Sitoudun analysoinnin sijaan kokemiseen.
  • Sitoudun olemaan itseni puolella.

Toimikoon tämä lista muistilistani, johon palata, kun tuntuu, että olen hukassa. Mihin sinä haluat sitoutua?

-anniinak

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *