ROCK OF AGES – Turun Kaupunginteatteri

Yhteistyössä:  Turun Kaupunginteatteri
Kuvat: Otto-Ville Väätäinen

30401746555_540169b784_k.jpg

30401749145_ec64becc03_k.jpg

Kasarirock on rantautunut Turkuun mitä mainioimmalla tavalla – Mikko Koukin ohjaama Rock of Ages on Turun Kaupunginteatterin uusi musikaali, joka ei jätä katsojaa kylmäksi. Alun perin Broawaylla, Las Vegasissa ja Lontoossa menestystä kerännyt versio esitetään nyt ensikertaa Suomessa.

Mukaan on valittu vahvoin laululahjoin varustettuja näyttelijöitä, joiden fyysinen kunto (ja sen myötä ulkonäkökin) sai tämän katsojan ihan rehellisesti sanoen jopa hivenen kateelliseksi. Se onkin ainoa negatiivissävytteinen tunne, joka tätä menevää showta katsoessa tulee. Päällimmäisinä fiiliksinä ensi-iltanäytöksen aikana vuorotelivat kupliva nauru ja kylmät väreet. Huikeita laulusuorituksia!

30285063072_179a783e9b_k.jpg

30326499002_9dff93a1d7_k.jpg

30104487540_9294795854_k.jpg

Tarina alkaa rock-urasta haaveilevan Drew Boleyn (Mikael Saari) ja maalta juuri kaupunkiin saapuneen, näyttelijättären ammattiin syvästi kaipailevan Sherrien (Anna Victoria Eriksson) kohtaamisesta paikallisen viskibaarin lähistöllä. Näyttää siltä, kuin väistämätön rakkaustarina olisi alkamassa, mutta matkassahan on tietysti mutkia; väärinkäsityksiä ja kolmansia pyöriä.

Päätapahtumapaikkana olevaa viskibaaria uhkaa pakkolähtö – kaupungin virkamiehet haluaisivat eheyttää alueesta uuden ja modernin dollareiden kuvat silmissään. Alueen boheemi yhteisö pistää kynsin ja hampain vastaan, mutta riittääkö se?

Teemu Kaskisen taitavasti suomentamat rock-musiikin klassikot kuljettavat tarinaa hyvällä moodilla. Niiden tahdissa lanteitaan keikuttavat ja mukana laulavat pääparin lisäksi mm. Kakola-musikaalissakin esiintynyt Veeti Kallio, Turun Kaupunginteatterin uusi kiinnitys Olli Rahkonen ja musiikkimaailman monilahjakkuus Aki Louhela.

30401748435_05ffd91b15_k.jpg

30285063952_8e693e5a39_k.jpg

Reija Wäreen koreografiat pyörittävät näyttelijöitä mitä huimapäisempiin suorituksiin esityksen aikana – aikamoisen sirkuskoulun he ovat kyllä saaneet käydä, mutta se on ehdottomasti kannattanut. Lavastaja Teemu Loikas on näitä temppuja varten suunnitellut lavan, jossa tanssitankoja riittää. Entisen elokuvateatterin lava on hyödynnetty hyvin, ainoastaan kapellimestari Ville Vihkon taitavan bändin olisin toivonut saavan enemmän näkyvyyttä. Toki lavan pieni koko asettaa haasteensa, mutta bändi olisi voinut nousta tuoleiltaan seisomaan useammankin kerran soittaessaan.

Erikoistehosteet hoitava Jarmo Esko on luonut hyvin aidon rock-konserttitunnelman räiskyvine valoineen ja savukonetta ei todellakaan säästelty (savun hajusta tuli ihan omien kouluaikojen diskot mieleen..). Musikaalinäyttelijöiden kasariulkomuodot ovat taidokkaasti taitelleet tiimeineen Minna Pilvinen (naamiointi) ja Tuomas Lampinen (pukusuunnittelu). Ai että, kun itsekin vielä joskus pääsisi tuollaisiin stailaushommiin!

————————————————–

Kokonaisuutena tämä osittain suomeksi ja osittain englanniksi laulettu menevä musikaali oli laadukasta viihdettä, jota kannattaa ehdottomasti tulla katsomaan kauempaakin!

Sain avecillisen kutsun Rock of Ages – ensi-iltaan tunnelmalliseen Domino-teatteriin blogiyhteistyönä – kiitokset vielä kerran Turun Kaupunginteatteri

Yhteistyön tiimoilta täällä blogissani on luvassa teatterilippuarvonta – joten pysyhän linjoilla! 😉

Huom opiskelijat! Turun Kaupunginteatterin arkipäivien esityksiin saa opiskelijakorttia näyttämällä ostettua liput näytöspäivänä 10 eurolla, jos vain sen päiväisessä näytöksessä on tilaa.

-Anniina

P.s. Käyppä kurkkaamassa myös edellinen teatteri-postaukseni Suurista tunteista, jos et vielä ole sitä lukenut. 🙂

kulttuuri suosittelen musiikki suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *