Miehet vs naiset?
Noniin, tämä eka postaus lähentelee kiimaisesti jopa saarnaa.
Työskentelen rakkaudesta asiakaspalvelun ja myynnin parissa kosmetiikan saralla. Pidän todella, siis tunteella, siitä että saan kohdata erilaisia ihmisiä. Ihmiset on maustettu eri tavoin, ne suhtautuu asiointiinsa eri tavoin, suhtautuu minuun eri tavoin.. Saan kohdata saman päivän aikana mitä erilaisempia ilmestyksiä, ja se on se koukku sekä toisaalta asiakaspalvelun innovatiivisuuden suola mistä itse sytyn. Ja minä ymmärrän kyllä miksi. Mutta toisaalta ihmettelen. Miten helvetissä, tänä päivänä? Mutta toisaalta, esimerkiksi Prideen suhtaudutaan monelta taholta sen nykypäiväisyyden näkökulmasta eikä välttämättä sen sanoman, ytimen takia. On helppoa liputtaa asian puolesta tajuamatta mitä se yksinkertaisuudessaan voi tarkoittaakaan.
Jokainen viikko törmään tarpeeseen, joka liittyy suihkugeeliin. Eli tuotteeseen, jota käytetään suihkussa peseytymiseen. Nonniin, jostain syystä hämmästyttävän monella (!) asiakkaalla on tarve joko naisten tai miesten versioon tuotteesta. Ja stereotypia; naiset kajoavat villivadelmaan ja miehen santelipuuhun (eikä helvetissä toisinpäin) pätee harmittavan moneen. No, asiakas tietää mitä luultavimmin tarpeensa, mutta yrittäessäni liehauttaa ilmoille höyhenen kevyesti: ”sehän riippuu ihan tuoksumieltymyksistä” (ja että oma kolmijalkainen siippani suosii tätä hetkeä vadelmaa) tuntuvat jostain syystä humoristisille. Tämä on jopa hassua.. Tämä ei koske tietenkään kaikkia, mutta valitettavaa valtaosaa. Auts, kun sattuu!
Miksi!! Miesten egohammastahna, maskuliinisin kurvein muotoiltu miesten silitysrauta (uu?), naisten kymppi (niin kenen..) ja pikaisella googletuksella löytyy myös naisten silmälasit (oikeasti!). Tuotteet kuin tuotteet, monen yllätyksen kera, on kategorisoitu sukupuolen perusteella. Entäpä sitten, jos ei koe olevansa kumpaakaan? Tai kokee molemmat omaksi? Tai jotain muuta?
Annetaan tilaa kaikille, mutta.. Missä asuu nykypäivän sukupuolen moninaisuus ja sen sallittu ilmeneminen? ÄÄÄÄ, perinteet kunniaan, vai?