Lasagne
Ite alusta asti rakkaudella väsätty on paljon parempi kuin se purkki tavara. Menee samaan sarjaan hernekeiton kans, ite tehtyä ja purkki kamaa ei voi verrata.
Lasange
purkki tomaattisosetta
iso sipuli
yrttejä ja mausteita oman maun mukaan, ite laitoin vasikka fondia,balsamicoa, tinjamia, pitsa mauste (oregano),paprikajauhetta, suolaa, sokeria, pippuria
- pilko sipuli, pyöräytä kuumassa öjyssä pannulla, ei tarvi ruskistaa kunhan maut lähtee liikkeelle
- lisää tomaattisose ja mausteet
- keitä hiljasella ainaki tunti niin maut kerkee kehittyä, lisää vettä tarvittaessa
400g jauhelihaa
- paista jauheliha, mausta se ja lisää tomaattikastikkeen sekaan
Juusto/maitokastike
8dl maitoa
½dl vehnäjauhoja
200g juustoraastetta( oman maun mukaan, ite käytin punaleima emmentalia)
suolaa ja valkopippuria
- Sekoita jauhot 2dl kylmää maitoa
- lämmitä loput maidot pannulla/kattilassa
- kun maito kuplii, lisää pikku hiljaa jauho/maitoseos
- keitä 5min kokoajan sekoittaen
- lisää juustoraaste pikkuhiljaa sekoittaen
lasagne levyjä
Lado astian pohjalle vuorotellen täytettä, aloita tomaattikastikkeella, sen jälkeen juustokastiketta sit lasagne levyjä, jatka näin kunnes kastikkeet on loppu. Lopeta levy+ juustokastike kerrokseen.
Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Ohje omasta päästä. Juustokastikkeen suhteet lunttasin Koti ruoka-keittokirjasta.