Pasta Bolognes ja Focaccia
Alotin aamun laittamalla porisemaan bolognese kastikkeen. Kastiketta kannattaa keittää vähintään 2t jotta kaikki maut yhdistyy ja kastike saa vähän luonnetta
Bolognese
3 purkkia tomaattimurskaa
jauhelihaa 500g
4 pientä sipulia
valkosipulia oman maun mukaan
1 kuivattu chili
Yrttejä ( mie käytin tuoretta minttua ja omasta puskasta kuivattua sitruunamelissaa ja pari teelusikallista pitsamaustetta)
oliiviöljyä
Balsamicoa, soijaa, vasikkafondi,paprikajauhe,mustapippuri,ketsuppia,suolaa,sokeria
lisukkeeksi spagettia ja pinnalle parmesan juustoa
Kuullota öljyssä pilkotut sipulit ja lisää tomaattimurska ja mausteet. Lisää mausteita maltillisesti, niitä voi lisätä myöhemmin mutta niitä ei voi ottaa pois! Sokeri vie kastikkeesta kitkeryyttä pois.
keitä seosta hiljalleen aikakin 2t. Kun kastike on valmis lisää (paistettu)liha soosin sekaan ja keitä spagetti
Focaccia
3 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
3rkl öljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
6 kpl kirsikkatomaatteja puolittuina lohkoina
200 g mozzarellapalloja
7 kpl kivettömiä oliiveja
Voiteluun: oliiviöljyä
Pinnalle: ripaus suolaa
Tee taikina, nakkaa melko löysä taikina pellille ja taputtele lättänäksi, mitä vähemmän levität taikinaa sitä paksumpi siitä tulee.
Anna kohota liinan alla 30min-1tunti
Laita pinnalle tomaatit,oliivit ja mozzarella. Voitele oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa, suosittelen jotain laadukasta merisuolaa.
Paista 225/n.15min kunnes leipä on kauniin ruskea
Tässä mun leivässä on oliiveja vain toisella puolella kun J ei niistä tykkää.