Pasta Bolognes ja Focaccia

Alotin aamun laittamalla porisemaan bolognese kastikkeen. Kastiketta kannattaa keittää vähintään 2t jotta kaikki maut yhdistyy ja kastike saa vähän luonnetta

Bolognese

3 purkkia tomaattimurskaa

jauhelihaa 500g

4 pientä sipulia

valkosipulia oman maun mukaan

1 kuivattu chili

Yrttejä ( mie käytin tuoretta minttua ja omasta puskasta kuivattua sitruunamelissaa ja pari teelusikallista pitsamaustetta)

oliiviöljyä

Balsamicoa, soijaa, vasikkafondi,paprikajauhe,mustapippuri,ketsuppia,suolaa,sokeria

lisukkeeksi spagettia ja pinnalle parmesan juustoa

Kuullota öljyssä pilkotut sipulit ja lisää tomaattimurska ja mausteet. Lisää mausteita maltillisesti, niitä voi lisätä myöhemmin mutta niitä ei voi ottaa pois! Sokeri vie kastikkeesta kitkeryyttä pois.

keitä seosta hiljalleen aikakin 2t. Kun kastike on valmis lisää (paistettu)liha soosin sekaan ja keitä spagetti

 

img_1159.jpg

img_1152.jpg

img_1160.jpg

Focaccia

3 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
3rkl  öljyä
n. 5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
6 kpl kirsikkatomaatteja puolittuina lohkoina
200 g mozzarellapalloja

7 kpl kivettömiä oliiveja

Voiteluun: oliiviöljyä

Pinnalle: ripaus suolaa

Tee taikina, nakkaa melko löysä taikina pellille ja taputtele lättänäksi, mitä vähemmän levität taikinaa sitä paksumpi siitä tulee.

Anna kohota liinan alla 30min-1tunti

Laita pinnalle tomaatit,oliivit ja mozzarella. Voitele oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle suolaa, suosittelen jotain laadukasta merisuolaa.

Paista 225/n.15min kunnes leipä on kauniin ruskea

img_1146.jpg

img_1147.jpgTässä mun leivässä on oliiveja vain toisella puolella kun J ei niistä tykkää.

 

 

koti ruoka-ja-juoma