Punajuurisosekeitto
Syksyillan mielen ja vatsan lämmittäjä 2-4 hengelle.
1/2 kg punajuuria
8 dl vettä
1 punasipuli
voita
1 dl kermaa
rouhittua mustapippuria
suolaa
(sitruunamehua tai etikkaa)
Päälle smetanaa
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se syvän kattilan pohjalla voissa. Kuori ja lohko punajuuret pieniksi. Lisää kattilaan vesi sekä punajuuret ja keitä kypsäksi (n.30-40min.). Kaada keitinvesi kulhoon ja soseuta keitto esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon kerma ja keitinvettä kunnes saat haluamasi paksuuden. Kuumenna, lisää suola ja mausta mustapippurilla (+sitruuna tai etikka). Tarjoile heti smetanan kanssa.
Valmis nautittavaksi!
Käytettäessä tuoretta punajuurta keitto tarvitsee hieman hapokkuutta, joten ensi kerralla lisään siihen sitruunamehua tai etikkaa.
– Susanna