Suklaakakku
Tätillä ja mummolla on huomenna synttärit ja sen kunniaksi leipasin kakun. Alkuperänen ohje on ollu suklaakakku, sit välissä tein siitä karppi version ja nyt oon pikkasen muokannu sitä reseptiä takas päin. Jos kakku syödään HETI paistamisen jälkeen suosittelen TÄTÄ karppi versiota, se on lämpimänä 9 minuutin paisto ajalla suussa sulavaa lempeä =) Mut tällasen tein tänään koska se syödään vasta huomenna.
Suklaakakku
200g voita
200g tummaasuklaata
vajaa desi sokeria
3 kananmunaa
vajaa desi vehnäjauhoja
- sulata suklaa ja voi, sekoita keskenään ja lisää sokeri
- anna seoksen jäähtyä hieman jotta munat ei ala kypsymään
- vatkaa lujasti munat yksitellen seokseen
- vatkaa jauhot vähitellen vatkaten
Voitele ja jauhota (korppujauho) vuoka ja paista 200 astetta 14minuuttia
Kumoa kauniille lautaselle ja tee kuorrute
sulata; 150g tummaasuklaata ja voita 50-100g, mitä enemmän rasvaa sitä juoksevampi kuorrute, levitä kakun päälle
Koristele mielesi mukaan!
Olen tehnyt ohjetta myös 4munalla ja muutama ruokalusikka vehnäjauhoja. Olen myös lisännyt taikinaan ja kuorrutteeseen vadelmahilloa mikä antaa hieman erinlaisen maun. Mutta jos suklaasta tykkää niin kaikki nämä on hyviä =)