Suklaakakku

Tätillä ja mummolla on huomenna synttärit ja sen kunniaksi leipasin kakun. Alkuperänen ohje on ollu suklaakakku, sit välissä tein siitä karppi version ja nyt oon pikkasen muokannu sitä reseptiä takas päin. Jos kakku syödään HETI paistamisen jälkeen suosittelen TÄTÄ  karppi versiota, se on lämpimänä 9 minuutin paisto ajalla suussa sulavaa lempeä =) Mut tällasen tein tänään koska se syödään vasta huomenna.

blogi_hel-201210.jpg

Suklaakakku

200g voita

200g  tummaasuklaata

vajaa desi sokeria

3 kananmunaa

vajaa desi vehnäjauhoja

  • sulata suklaa ja voi, sekoita keskenään ja lisää sokeri
  • anna seoksen jäähtyä hieman jotta munat ei ala kypsymään
  • vatkaa lujasti munat yksitellen seokseen
  • vatkaa jauhot vähitellen vatkaten

img_2405.jpg

Voitele ja jauhota (korppujauho) vuoka ja paista 200 astetta 14minuuttia

img_2412.jpg

Kumoa kauniille lautaselle ja tee kuorrute

 sulata; 150g tummaasuklaata ja voita 50-100g, mitä enemmän rasvaa sitä juoksevampi kuorrute, levitä kakun päälle

blogi_hel-201211.jpg

Koristele mielesi mukaan!

Olen tehnyt ohjetta myös 4munalla ja muutama ruokalusikka vehnäjauhoja. Olen myös lisännyt taikinaan ja kuorrutteeseen vadelmahilloa mikä antaa hieman erinlaisen maun. Mutta jos suklaasta tykkää niin kaikki nämä on hyviä =)

koti ruoka-ja-juoma