Villinä villiyrtteihin
Kävin tänään kuuntelemassa Villiyrtit luentoja ja oli niiiin mielenkiintosta! Yksi puhujista oli ravintola Kämp Signén keittiömestari Sami Tallberg joka oli loistava puhuja ja kertoi mielenkiintoisesti omista villiyrtti kokemuksista.
Sami on kirjottanu kirjan villiyrttien käytöstä ruuan laitoitossa ja jos asia vähääkään kiinnostaa suosittelen kirjan hankkimista! Kirja oli oikein selkeä ja kivasti esitellyn kasvin jälkeen on aina ruokaohje kyseiselle kasville.
Itse ainakin pärähdin sen verran että omaan käyttöön haluan kerätä kasveja mahdollisimman paljon ja jos täällä päin järjestetään kerääjäkurssi niin ehdottomasti sinne on päästävä.
Villiyrtit ei oo toki mitenkään vieras asia mulle, jo pienestä pitäen ollaan mummin kans tehty salaattia luonnonantimista kesäsin ja suolaheinä kun tulee vastaan en voi vastustaa sen suuhun pistämistä kun se on niin kivan makunen =) Toki luennolla tuli paljon uusia asioita kuten se että kasvit jotka useimmiten miellämme ”pahimmiksi rikkaruohoiksi” puutarhassa ja kasvimaalla ovat syötäviä!
Jättibalsam
Ruiskaunokki
Käenkaali
Keltamatara
Kanerva
Kuusenkerkkä
Keto-Orvokki
Kaikki kuvien kasvit on syötäviä, en ois ihan heti uskonu tosta jättibalsamista =)
Eilen kävin metsästään myös housuja (HUOH) joka on aina yhtä inhottavaa ja hikistä touhua ja pittää kokeilla ainaki kymmenet jotta löytyy yhet hyvät, no mie löysin kolmet hyvät =) nyt ei tarvi pökiä ostella hetkeen, löysin myös vahingossa muutaman paidan ale rekistä… Tässä hieman fiilistä mitä oli tänään päällä!
lököt pökät =) ja kukkapaitis
Ja sit kivat sukat kruunas päivän =)