Nämä kodinkoneet helpottavat arkea eniten

pexels-photo-1370082.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&w=1260&h=750&dpr=1

Tietyt asiat voivat olla elämänmittaisia, eivätkä ne petä koskaan. On todistettu, että käytämme entistä enemmän aikaa hyvien kodinkoneiden etsimiseen ja niiden ominaisuudet ovatkin yhä laajemmin kuluttajien tietoisuudessa.

Vaikka valitettava seikka onkin, että nykyään kodinkoneita ei valmisteta kestämään elämän mittaisesti, vaan niiden uusiminen voi tulla tarpeeseen jo muutamien vuosien jälkeen, toisin kuin kultaisina hyvinä aikoina.

Nettihakutulosten perusteella on eniten hakutuloksia kodinkoneisiin liittyen etsitty sanoilla pyykinpesukone, astianpesukone, ilmankostutin, imuri, robotti imuri, ilmanpuhdistin sekä blenderi. Puolestaan kodinkoneita, joihin suomalaiset eivät ole valmiita panostamaan niin paljoa ovat esimerkiksi mikro, vedenkeitin ja muu pienelektroniikka.

Pesukoneet ovat päivittäisessä käytössä

Ei ole kovinkaan kauaa siitä ajasta, kun pyykkivesi haettiin kauempaa kaivosta ja pyykkejä pestiin pyykkilautaa vasten. Myöskään hygienia ei ole ollut samalla tasolla, mitä nykyaikana. Tänä päivänä kun pienikin pinttynyt tahra saattaa olla syy luopua muuten hyvässä kunnossa olevasta vaattesta.

Niin astianpesukoneet, kuin pyykinpesukoneet lisäävät samalla myös turvallisuuttamme, kun meidän ei tarvitse läträtä enää kiehuvien vesien kanssa, eivätkä nivelemme kulu vuosia kestävästä käsin pyykkäämisestä ja veden kantamisesta. Astioiden sekä vaatteiden peseminen on ollut ruumiillista työtä ja nykypäivänä olisi vaikea kuvitella elää ilman pesukoneita.

Mutta tiesitkö milloin maailman ensimmäinen rumpupesukone on keksitty? Sen patentoi James King vuonna 1851, jolloin rumpua vielä veivattiin käsin, mutta siitä oli jo suuri apu. Puolestaan ensimmäinen sähkökäyttöinen pesukone kehitettiin vuonna 1908 Alva J. Fisherin toimesta. 

Tehokkaat liesi sekä uuni mullistivat ruuanlaiton

Vaikka puuhellat sekä -liedet tuovat ehdottomasti tunnelmaa, ei sähköisten versioiden kätevyyttä voi olla korostamatta. Tehokkaat liedet ovat muuttaneet ruuanlaittomme arjessa aivan uusiin sfääreihin puhumattakaan siitä, miten helppoa meidän on käyttää valmisruokia kiireen keskellä. Ne yhdistettynä parissa minuutissa kiehuvaan veteen tai kiertoilmauuniin tuovat arkeemme suurta luksusta.

Vaikka olemmekin saaneet teknologian kehittyessä arkea yhä enemmän helpottavia asioita, olemme entistäkin kiireisempiä ja meidän on vaikea pysähtyä. Sen vuoksi ihmiset kokevat todella tärkeiksi sen, että ruuanlaittovälineet ovat tehokkaita sekä näppäriä käyttää.

Varsinkin pikkulapsiperheessä ruokaa täytyy saada välillä valmistettua isoja satseja mahdollisimman nopeasti, jolloin tehokkaan uunin ominaisuudet korostuvat. Lisäksi jos ruualla tykkää hifistellä, ovat uunien eri ominaisuudet vielä suurempana huomion kohteena.

Käytettävyys sekä tehokkuus korostuvat imureissa

Joskus on luksusta asua muutama yö vasta siivotussa hotellissa, jonka esimerkiksi Jyväskylä hotellit mahdollistavat. Vasta vaihdetut, puhtaat, valkoiset lakanat sekä imurilla puhdistetut kokolattiamatot tuntuvat luksukselta ihoa vasten. Lisäksi hulppeat aamupalat odottavat vain hissin painalluksen päässä aamulla syöjäänsä.

Tätä luksusta on mukava elää joskus, mutta arjessa kuitenkin tarvitsemme yhtä tehokkaan imurin, mitä hotellihuoneissakin on. Varsinkin jos elämme allergiaperheessä, jossa pölypallo-villakoirien lisäksi asustaa isompiakin karvakuonoja. Monelle perheelle imuri on joka päiväinen apuväline, jolla leivänmurut täytyy saada siivottua keittiön pöydän alta nopeasti ja tehokkaasti.

Imuri koetaankin yhdeksi kodin tärkeimmistä kodin laitteista, jolloin siihen ollaan valmiita myös panostamaan. On myös tärkeää tietää, haluaako käyttöönsä näppärästi esille otettavan varsi-imurin, tehokkaan vedettävän pölynimurin, vai onko oma juttu rakennuttaa kotiinsa keskuspölynimuri.

Kodinkoneet ovat arjen luksusta

Sitä ei turhan usein tule ajatelleeksi, mutta moni kokisi olevansa pulassa ilman kodinkoneita. Ne ovat lisäksi kehittyneet niin paljon, että arki on muuttunut historiallisesti merkittävästi.

Tähän liittyy kokonaisuutena myös paljon kulttuurillisia muutoksia, kuten naisten siirtyminen työelämään. Kannattaakin lukea kokemuksia kodinkoneista sekä miettiä, mitkä vaihtoehdot helpottaisivat eniten juuri omaa arkea.

koti ajattelin-tanaan
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *