Amma, täältä tullaan! Käytännönjärjestelyitä ja hyvät ohjeet kiertämään.

11693988_10153110360848262_7417130863342875079_n.jpg

Kuvassa: Kirsi, Inga ja Kirsi!

 

Ajatus matkasta Amman luo lähti siitä että läpikävin ”hienoista” kriisiä näistä henkisyysasioista. Lue: Välit kiristyi poikaystävän kanssa. Tuputin hänelle universumijuttuja ja dumasin jos hän ei ollut samaa mieltä. Koin epäsosiaalisuutta ja ulkopuolisuutta ystävien seurassa, koska tuntui niin epäolennaiselta puhua heidän kanssaan ”normaaleja” juttuja, koska aivoissani sauhusi vaan henkimaailmat. Luin koko ajan jotain teosofista, okkultista tai enkelikirjaa jota referoin railakkaasti kaikille jotka malttoivat kuunnella. Ja niin edelleen.. Koin toisin sanoen jotain epätoivoa siitä että miten voin elää tässä normaaliarjessa henkisesti ilman että minun täytyy esim. muuttaa luostariin ja heittää kaikki, antautua henkiselle tielle, selibaatti ja nunnakaapu, you know.  No, tämä ahdistus helpotti heti kun sain matkan Amritapuriin Amman luo varattua. Teen ainakin jotain asialle! Ja siihen asti voin elää ihan normaalisti. Lopetin tuputtamisen ja ryhdyin avoimemmaksi hengen asioista ystävieni kanssa seurustellessani ja rentouduin. Poikaystäväkin jäi rinnalle. Itse asiassa mitä pidemmälle näissä hengen asioiden opiskeluissa etenee niin huomaakin että tuputtaminen on vain vaihe omassa oppimisprosessissa. Hengen tiellä kompastuu heti alkumetreillä jos alkaa pitämään itseään liikaa opettajana.

 

Kirsi Ranto  on yksi suurelle yleisölle tutuimmista henkisyyden puolesta puhujista. Hän on osaltaan vaikuttanut suuresti siihen että henkisyydestä puhuminen ei ole enää niin tabu täällä meillä päin. Paljon on nimittäin niitä maailman kolkkia joissa henkisyys on yhtä kulttuuriin sidottua kuin meille saunominen tai perjantai-iltainen mäyräkoira. Se on osa maan tapaa. Sitä vaan niin helposti ajautuu ajattelemaan asioita pienessä mittakaavassa.

 

Me ollaan Kirsin kanssa tuttuja jo opiskeluajoilta, yhteisiltä laulukursseilta ja levytyssessioista. Minun oli helppo kysyä apua kokeneelta ashramin matkaajalta, kuinka tätä asiaa nyt pitäisi lähestyä. Kirsihän sitten sanoikin että lähdetään yhdessä ja jo noin 15 minuuttia myöhemmin oli meillä lennot buukattuna. All right! Joku siis Intiassa halusi että tullaan ja vauhdilla! Ja huomattavasti turvallisempi olo on lähteä reissuun kun on konkari matkaseurana. Kirsi on auttanut minua paljon  kysymystulvani kanssa ja jos sinulla ei ole Kirsiä matkaseuranasi (minulla oli itse asiassa jopa KAKSI Kirsiä matkakumppaninani!!) niin tässä tulee jotain infoa siitä mitä on hyvä tietää matkaa varattaessa ja suunniteltaessa.

 

Meillä on lennot Helsingistä Istanbulin kautta Mumbaihin, sekä sisämaan lento erikseen (Mumbai – Cochin) ja ne maksoivat yhteensä 600€. Matka on pitkä ja monivaiheinen, sillä Cochinista on vielä 4-5 tunnin taksimatka ashramiin! Voit myös lentää Mumbain sijasta Delhiin ja Cochinin sijasta Trivandrumiin. Vaihtoehtoja löytyy! Varaa mukaan syömistä ja juomista ettei tule nääntymys pitkällä matkalla. Asuminen ashramissa maksaa noin 90€ parilta viikolta. Vapaaehtoistyötä kuten ruuanlaittoa, siivoamista, pyykinpesua suositellaan tehtäväksi 2h/päivä.

 

http://www.amritapuri.org/ashram

Tuolta löytyy lisätietoa siitä miten perille pääsee ja lomake millä voi ilmoittaa etukäteen että on tulossa vierailemaan ashramiin. Tätä suositellaan kaikille kansainvälisille vieraille ettei jää ilman huonetta.

 

Ennen matkaa sain Kirsin laatiman listan asioista mitä kannattaa ottaa mukaan ja mitä jättää suosiolla kotiin.

 

Ota mukaan

Henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet

Omat lääkkeet

Oma tyyny. Ashramin tyynyt kovia

Päiväkirja ja kynä

Kamera, vaikkakin ashramissa on virallisesti kuvaaminen kielletty, aina jotain privaattijuttuja voi kuvailla

Huiveja, joita tarvitset sekä harteillesi, päähäsi aurinkosuojaksi, että tarvittaessa myös huoneessa suojaksesi

Jotain lämmintä, Intian yöt saattavat olla viileitä

Virtamuunnin, intialaiset pistorasiat ovat erilaisia kuin suomalaiset, näitä saa ihan tavarataloista.

Hyttysverkko sängyn ympärille, tätä saattaa tarvita, riippuu paljon kelistä

Kahdet kengät, mieluusti sellaiset, jotka on helppo vain pökätä jalkaan, eikä ole väliä vaikka ne likaantuisivat tai katoaisivat

Käsipyyhe

Joogahousut, näitä saa myös ashramista

Joogamatto, näitä saa myös ashramista

Kuukautissuojat ym, näitä saatat tarvita, vaikkei olisi edes menkkojen aika, koska ashramin energia saa tunnetusti kohdut elämään ihan omaa elämäänsä 😉 <3

Matkalle omia snaksejä, sekä suolaista että makeaa 

 

 

Älä ota mukaan

Meikkiarsenaalia, et yksinkertaisesti tarvitse sitä siellä! 😀 Ripsari voi olla jees.

Hiustenkuivaajaa ja kähertimiä, tuuli kuivaa parhaiten

Älä ota mukaan isoa froteepyyhettä! Se ei kuivu Intian kosteassa kuumuudessa. Saat ostettua suihkupyyhkeen ashramin kaupasta. Tai ota mukaan helposti kuivuva retkipyyhe.

Uimapukua: ashramin uima-altaalla ja läheisellä rannalla käytetään uimamekkoa (!!Kyllä :D), eli mahdollisimman peittävää. 😉 Senkin voit ostaa ashramista.

 

Vaatetuksesta ashramissa ollaan aika tarkkoja. Naisilla saa olla joko pitkä hame ja olkapäät peittävä paita tai löysät housut ja tunika -yhdistelmä. Miehilläkin löysät, pellavahousumaiset housut ja tunika tai t-paita. Peittävät ja hengittävät ovat avainsanoja ja huomioi että alusvaatteet eivät kuulla vaatteiden läpi. Jos olet epävarma pukukoodista niin osta vaatteet paikan päältä. Ne ovat edullisiakin ja materiaalitkin suunniteltu Intian ilmastoon. Useasti ashramilaiset pukeutuvat valkoiseen, joten jos haluat kuulua joukkoon samantien niin valkoinen on mukavin valinta.

 

Normirokotukset on hyvä olla voimassa. Ne perusrokotukset mitkä olet koulussa saanut ja toivottavasti aikuisiällä käynyt buustaamassa. Eli Jäykkäkouristus, polio jne. Näiden lisäksi suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Lounais-Intia ei ole malaria aluetta joten sellaisia estolääkityksiä ei tarvitse.

 

Hae turistiviisumi sähköisesti (eTV)! Paljon helpompi kuin perinteisellä tavalla. Linkki mistä voit viisumia anoa löytyy tästä:

https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html

 

Viisumi tuli submittauksen jälkeisenä päivänä eli todella nopeasti! Sähköistä viisumia voi alkaa hakemaankin vasta 34 päivää ennen matkan alkua. Joten älä stressaa siitä aikaisemmin. Muutamia kimurantteja kysymyksiä visa-anomuksessa oli ja yritän nyt niihin tässä vastata:

 

No of entries: Tarkoittaa että kuinka monta kertaa saavut maahan tällä yhdellä visalla. Luultavasti kerran eli laita siihen Single.

Port of arrival: Laita tähän se lentokenttä johon saavut ensimmäisenä Intiaan tultaessa. Meidän tapauksessa esim Mumbai.

Port of exit: Se kenttä miltä poistut maasta.

Details of two references: in India: Ammas ashram Amritapuri. Address: Karunagapalli, Kerala 690525 INDIA. Phone number +91476289757. Toiseen kenttään laita joku lähiomainen (lapsi, äiti, mies/vaimo..) ja hänen osoitteensa ja puh numero.

 

Tarkista tietenkin myös ajoissa että Passisi on edelleen voimassa. Kopiot passista ja viisumista kannattaa laittaa eri laukkuun kuin alkuperäiset dokumentit jos vaikka kävisi niin että laukulle kävisi jotain. Matkavakuutus tavaroille löytyy yleensä kotivakuutuksesta koska luultavasti et mitään superkallista matkatavaraa tälle reissulle ota mukaan. Matkavakuutus itselle on varmasti hyvä ottaa. Vaikkakin ashramin vieressä toimii kuulemma Meilahden sairaalaan tasoinen sairaala missä hoito on ilmaista jos jotain sattuu, sillä lääkärit toimivat siellä vapaaehtoisesti. Lääkkeet eivät ole kuitenkaan ilmaisia. Kiitos Kirsille tästä tiedosta. Toivotaan kuitenkin että sinne ei tule tällä matkalla asiaa.

 

NOTE TO MYSELF: Älä ryhdy opettajaksi.. Tai jos jo ryhdyit opettajaksi niin pyri opettajuudesta kuuntelevaksi, myötätuntoiseksi ystäväksi. Jos olet suuntaamassa Amman luo, lue koko postaus.

hyvinvointi hyva-olo syvallista
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *